YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'ın Afişleri Şikayet Edildi

 Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Antalya'da yapacağı miting için bilboardlara asılan afişlerin toplatılması istendi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Antalya'da yapacağı miting için bilboardlara asılan afişlerin toplatılması istendi. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçim takviminin Yüksek Seçim Kurulunca yayınlandığını ve 29 Haziran 2014 seçimin başlangıç tarihi olarak ilan edildiğini hatırlattı. AK Parti'den Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Başbakan Erdoğan'ın cumartesi günü Antalya'da yapacağı miting için Muratpaşa ilçesindeki bilboardlara duyuru afişleri asıldığını anlatan Erkan, şöyle konuştu: "Afişlerde 'Cumhurbaşkanı adayı' deniliyor. Oysa YSK'ya bu konuda başvuru var. Erdoğan'ın adaylığı kesinleşmedi. Başbakan yazsaydı, bir şey diyemezdik. Ayrıca, bütün bilboardlara bu afişlerin asılması, seçime girecek diğer adaylar nezdinde adaletsizlik yaratmaktadır. Bu nedenle tüm tanıtım afişlerinin YSK'nın genelgeleri doğrultusunda kaldırılması için Muratpaşa Kaymakamlığına şikayet dilekçesi verdim. Oradan sonuç alamazsam toplatılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım." Erkan, 2009 yılında yine Başbakan Erdoğan'ın Antalya'daki bilboardlara asılan afişlerinde Türk bayrağı kullanılması dolayısıyla suç duyurusunda bulunduğunu ve bunun sonucunda tüm afişlerin kaldırıldığını hatırlattı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler