YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanıma mektubumdur!

Evlendiği günün akşamında rahatsızlarndı, 4 yıldır hastalığına çare bulunamıyor, yatağa bağımlı yaşıyor ve de en acısı 1800 günlük prim gün sayısı dolmadığı için emekli olamıyor...

Cumhurbaşkanıma mektubumdur!

Evlendiği günün akşamında rahatsızlarndı, 4 yıldır hastalığına çare bulunamıyor, yatağa bağımlı yaşıyor ve de en acısı 1800 günlük prim gün sayısı dolmadığı için emekli olamıyor...

2007 yılında evlendiği günün akşamında aniden rahatsızlanarak 4 yıldır yatağa bağımlı kalan ve doktorların teşhis koyamadığı Murat Ünal, yüzde 94 çalışamaz raporu olmasına rağmen sigorta gün sayısı bin 800 günü doldurmadığı için emekli olamıyor.

İçine düştükleri çaresizlikten kurtulamayan Ünal ailesi, çareyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazmakta buldu.

"ALLAH KİMSENİN BAŞINA BÖYLE BİR HASTALIK VERMESİN" Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki doktorların durumu yakından bildikleri için verilen yüzde 94 engelli raporu ile emekli olmaları gerektiğini söylediklerini ifade eden Ünal, “Sosyal Güvenlik Kurumu’na gerekli başvuruları yaptım fakat bin 800 iş gününü doldurmadığı için emekli olamıyorum. Bu olay diğer vatandaşların da başına gelebilir. İşe başlayan bir insan ilk gününde rahatsızlanabilir yada kaza geçirebilir. Böyle bir durumda da bin 800 iş günü aranacak?” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMDAN YARDIM BEKLİYORUM
4 yıldır yatağa bağlı olduğunu ve vücudundaki yaralar nedeniyle hiçbir hastanenin de yatılı olarak kabul etmediğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yazdığı mektupla dile getiren Murat Ünal, başvurduğu bütün kurumlarda kapıların yüzüne kapandığından muzdarip.

Ünal, mektubunda “Sizden Allah rızası için desteğinizi rica ediyorum. Bizimle birlikte birçok mağdur insan da bu sıkıntıdan refaha çıkacaktır. Sizden içinden çıkamadığım bu konu ile ilgili görüşmek üzere randevu talep ediyorum” diye yazdı.

İŞTE O MEKTUP Sayın Cumhurbaşkanım; 2007 yılından bu yana içinden çıkamadığım bir sorun için sizin ilgi ve desteğinize ihtiyaç duymaktayım. Bu sorun sadece benim değil, benim gibi sayısını bilmediğim bir çok vatandaşın da kabusu haline gelen fakat yasaların da çözemediği bir kangrendir.

2007 Temmuz ayında aniden rahatsızlanarak altı ay kadar yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüm. Akabinde bir çok serviste yattım ve hala teşhisi konulamadı. Şu anda yüzde 94 engelli raporum olmasına rağmen prim iş günü dolmadığı için malulen emekli olamıyorum. Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortadan faydalanabilmem için sürekli istirahat raporu almamız gerektiğini söylüyor. Fakat doktorlarımız yüzde 94 çalışamaz raporu olan bir hastaya çalışamayacağı halde nasıl istirahat raporu verebileceklerini söylüyorlar. 2010 Şubat ayına kadar Akdeniz Üniversitesi’nde tedavimiz devam etti. Şubat ayından bu yana Ankara’da birkaç hastanede tedavi gördüm. Akdeniz Üniversitesi’ndeki doktorlarımız durumumuzu bildiklerinden ve uzun süredir hastası olduğumuzdan dolayı bu konuda hassasiyet gösteriyorlardı. Fakat, artık Ankara’da ikamet ettiğimden dolayı, hastayı görmeden rapor veremeyeceklerini ve elimde bulunan yüzde 94’lük raporla emekli olmam gerektiğini vurguluyorlar.

Hem Antalya’da hem de Ankara’da Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik birimlerine başvurdum. Fakat yasalara göre böyle bir emekliliğin mümkün olmadığını, 1800 iş gününün doldurulması gerektiğini söylediler. Bizler, Allah’ın yarattığı sıradan kullarız. O’ndan gelene boynumuz kıldan ince. Hastalanmak, böyle bir duruma düşmek için 1800 günün dolmasını mı beklememiz gerekli? Bunun için Yaradan ile anlaşmamız mı var? (Estağfurullah tövbe) İşe başlarsanız, sigortamızın aktif olduğu ilk gün aniden rahatsızlanabilir, kaza geçirebilirsiniz.

Buna ek olarak Sosyal Güvenlik Kurumu, bu kadar uzun süreli açık bir dosyanın takibe alınabileceğini ve takip sonunda bugüne kadar yapılan harcamaların geri talebinin istenilebileceği uyarısında da bulundu.

Kısacası nereye gitsem kapılar yüzüme kapandı, elim boş döndüm.Daha 31 yaşında ve 2007 yılından bu yana yatağa bağımlıyım. Ankara’ya hastane açısından imkanlar daha fazla olduğu için geldim fakat bir çok hastane yaralarımdan dolayı kabul etmedi.

Sizden, Allah rızası için desteğinizi rica ediyorum. Bizimle birlikte bir çok mağdur insan da bu sıkıntıdan refaha çıkacak inşallah.

Ve ilk defa üst bir makama yazıyorum, sürç-i lisan ettiysem affola.

Sizden içinden çıkamadığım bu konu ile ilgili görüşmek üzere randevu talep ediyorum. Kabulünü arz ederim.
Saygılarımla...

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler