YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dedenin Kıskançlık Cinayetine Müebbet Hapis

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da 2 yıl önce telefonda erkeklerle konuştuğunu iddia ettiği eşi 71 yaşındaki Zeliha Erdenk'i "Bu saatten

Dedenin Kıskançlık Cinayetine Müebbet Hapis

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da 2 yıl önce telefonda erkeklerle konuştuğunu iddia ettiği eşi 71 yaşındaki Zeliha Erdenk'i "Bu saatten sonra ga..t mı olacağım" diyerek öldüren 83 yaşındaki Ali Erdenk, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 6 çocuklu Zeliha ve Ali Erdenk çifti, 5 yıl önce Van'dan Antalya'ya taşındı. Dutlubahçe Mahallesi 744'üncü Sokak'taki bir apartmanın üçüncü katındaki dairede oturan çiftin evinden, 7 Ekim 2014 günü kavga sesi duyan komşuları, polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler kapı açılmayınca kırmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı.
Bunun üzerine çağrılan itfaiye ekipleri yangın merdiveniyle yanlarında polisle birlikte balkona girdiklerinde, Ali Erdenk'i yere yatırdığı eşini eşarpla boğarken buldu. Ali Erdenk gözaltına alınırken, Zeliha Erdenk sevk edildiği hastanede iki gün sonra yaşamını yitirdi.
Polisteki ifadesinde 2 ay önce eşini bir erkekle telefonla konuşurken gördüğünü söyleyen Ali Erdenk, telefondaki kişinin eşine 'Benim iki emekli maaşım var. Arabam var. Sana bakarım' dediğini belirterek, "Telefon görüşmesinden sonra eşime konuştuğu kişiyi sordum. Bir akrabaları olduğunu söyledi. Daha sonra eşim sık sık telefon görüşmesi yapmaya başladı" dedi.
'BOŞANMAK İSTİYORUM' DEMİŞ
Olay günü yine eşine telefon geldiğini, bu yüzden tartıştıklarını anlatan Ali Erdenk şöye konuştu:
"Eşim bana 'Senden boşanmak istiyorum' dedi. Hakaret etmeye başladı. Yanına gittiğimde balkona çıkıp bağırmaya başladı. Bastonlardan birini aşağı attı. Ben komşulara rezil olmamak için eşimi susturmak amacıyla ağzını sıkıca kapattım. Birlikte balkonun zeminine düştük. Başörtüsü başından sıyrılmıştı. Bilerek başörtüsüyle ağzını kapatmadım. Niyetim eşimi sadece susturmaktı. Eşim hareketsiz kalmıştı."
'ADAM ÖLDÜRÜYORUM'
Olayla ilgili ifadesi alınan itfaiye eri Sadık Akkuş ise balkona çıktıklarında gördüklerini şöyle anlattı:
"Polis memuru ile araç merdivenine binip üçüncü kat balkonuna çıktık. Balkona yaklaştığımızda Ali Erdenk'i kucağında sırt üstü uzanmış şekildeki kadının ağzını ve burnunu başörtüsüyle kapatıp eliyle bastırırken gördük. Bu kişiye 'Dur ne yapıyorsun' diye bağırdım. Bunun üzerine bu kişi, 'Adam öldürüyorum. Bu saatten sonra ga..t mı olacağım' diye karşılık verdi."
Polisi arayan komşulardan biri de 3.5 yıldır komşuları olan Ali Erdenk'in olay günü eşine 'Sen beni aldatıyorsun' diye bağırdığını, sonra da tartaklanan kadının çığlıklarını duyduklarını söyledi.
Sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanan Ali Erdenk hakkında, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Erdenk, sağlık sorunları ve yaşı nedeniyle bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
'NAMUSUMU ŞEREFİMİ REZİL ETME' DEDİM
Karar duruşmasında son sözü sorulan Ali Erdenk, öldürme kastıyla hareket etmediğini iddia etti. Eşine 'Hanım namusumu şerefimi rezil etme' dediğini söyleyen Erdenk, "Öldürmek istemedim" dedi. Avukatı Fatih Mehmet Ünal da müvekkilinin eşini öldürebilecek imkan ve fizike sahip olmadığını ileri sürdü. Olay günü balkondan bastonu düşen müvekkilinin destekten yoksun kaldığı için ikilinin birlikte balkonun zeminine düştüğünü ileri süren avukat Ünal, müvekkilinin beraatını istedi.
Ali Erdenk'i önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum eden mahkeme, cezayı takdir indirimiyle ömür boyu hapse düşürdü. Sanık, hükümle birlikte tutuklandı.

Dedenin Kıskançlık Cinayetine Müebbet HapisDedenin Kıskançlık Cinayetine Müebbet Hapis

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler