YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Otobüsleri Mürettebatına Acil Durum Eğitimi Verildi

Antalya-Kemer arasındaki seferlerde çalışan Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri mürettebatına acil durumda gemiyi terk ve can salı eğitimi verildi.

Antalya-Kemer arasındaki seferlerde çalışan Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri mürettebatına acil durumda gemiyi terk ve can salı eğitimi verildi. Kaleiçi Yat Limanı'nda verilen eğitimde her deniz otobüsünde 4'er tane bulunan 12 kişilik can salından birisi açılarak, mürettebata acil durumlarda personelin ve yolcuların tahliyesi uygulamalı olarak gösterildi. Kaptan Burak Taflı tarafından verilen eğitimler kapsamında deniz otobüsü mürettebatını acil durumlara hazırlıklı hale getirilmesi amaçlanıyor. Eğitimlerde acil durum senaryosu gereği, önce can yelekleri giyildi, ardından can salı açılarak suya atıldı. Yolcular tahliye edildikten sonra arama kurtarma için işaret fişekleri atılarak, radar reflektörü kuruldu. Kaptan Taflı, eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada, kötü hava koşullarında ya da diğer acil durumlarda mürettebatın profesyonel biçimde yolcuları tahliye etmesine yönelik bir eğitim yaptıklarını söyledi. Can sallarının nasıl açılacağını ve kullanılacağını, içinde bulunan ekipmanları personele uygulamalı gösterdiklerini belirten Taflı, "Teknelerde bulunan can sallarının düzenli olarak kontrol ve bakımları yapıyoruz. Her an acil durumlarda kullanılabilecek şekilde hazır bulunduruyoruz" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler