YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz: Kuran Kursları Rehabilite Ediyor

Kamil ATALAY/MANAVGAT Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Manavgat'ta Hacı Fatma- Mustafa Turgut Yatılı Kız Kuran Kursu'nun

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz: Kuran Kursları Rehabilite Ediyor

Kamil ATALAY/MANAVGAT Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Manavgat'ta Hacı Fatma- Mustafa Turgut Yatılı Kız Kuran Kursu'nun açılış törenine katıldı. Törene, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, İl Müftüsü Osman Artan, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, kursu yaptıran hayırseverler Ali Turgut ve Abdullah Turgut, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
'İNSANLAR YALNIZLAŞTI'
Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, teknoloji ve internetin hayatı kolaylaştırdığı günümüzde insanların çok hızlı yaşadığına dikkat çekerek, insanların artık düşünmeye, bakmaya bile vaktinin kalmadığını söyledi. İnsanların artık seyretmeye hatta göz atmaya başladığını vurgulayan Yılmaz, şöyle dedi:
"Kuran bize bakmayı öğretiyor. Bakınca görmeye çağırıyor, görünce anlamaya davet ediyor. Anlayınca da yaşamaya ve farkında olmaya çağırıyor. Sekülerleşen dünyada, insanların yalnızlaştığı dünyada çok ihtiyaç duyduğumuz bir şey. İnsanlar kalabalık arasında yalnız. İnternette dolaşıyor, sanal dünyada yapayalnız sosyal medyada chat yapıyor, mail atıyor. Ama kendisiyle konuşacak, nefesini, sesini duyacak, teselli edecek dostlardan mahrum bu insanlarımız. Dolayısıyla bu Kuran kurslarımız, Kuran merkezlerimiz çok yerde rehabilitasyon merkezleri fonksiyonunu icra ediyor. Şehirlerde ben hanımefendilerden duyuyorum, 'Hocam Allah razı olsun. İyi ki bu kursları açtınız, biz burada terapi oluyoruz, rehabilite oluyoruz' diyorlar. Bu yüzden Kuran kurslarımız çok önemli. Özellikle de Kuran öğrenmenin yanında, ezberletiyorsa, hafız yetiştiriyorsa daha da çok önemli."
Yatılı Kuran kursunun Manavgat'ta ilk defa açılmasından dolayı da mutlu olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, kursu yaptıran hayırsever Turgut ailesi adına Abdullah Turgut'a plaket verdi. Kuran tilaveti ve duanın ardından yatılı kız kuran kursu hizmete açıldı. Açılış törenin ardından Kuran kursu binası gezildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler