YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ediz Hun'dan Özgecan Yorumu: Sineği Dahi Öldürmem Ama Idamsa Idam

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, Türk sinemasının ünlü isimlerinden Ediz Hun, Antalya'da Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin konuğu oldu. Akra Barut Hotel'de düzenlenen toplantıda

Ediz Hun'dan Özgecan Yorumu: Sineği Dahi Öldürmem Ama Idamsa Idam

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, Türk sinemasının ünlü isimlerinden Ediz Hun, Antalya'da Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin konuğu oldu. Akra Barut Hotel'de düzenlenen toplantıda Ediz Hun, sürdürülebilir çevre konularında açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Ediz Hun'a, Özgecan Aslan ve Türkiye'de kadına şiddet olayları hakkındaki düşünceleri soruldu.
SİNEĞİ DAHİ ÖLDÜRMEM AMA
Kendini böyle şeyleri adeta yaşıyor gibi hissettiğini belirten Ediz Hun, "O kızın minibüste yanındaymışım gibi hissediyorum kendimi, uykum darmadağın oluyor. Bilmiyorum idam gelsin mi gelmesin mi konusuna girmek istemiyorum. Ama caydırıcı birtakım cezaların mutlaka olması lazım diye düşünüyorum. Erkekteki özür dilerim seks duyguları bazı insanlarda kontrolden çıkıyor, çıkmaması lazım. Kişi kendini bilecek yani, bütün hanımlar caziptir ama hanım olsun, olmasın kendini kontrol edeceksin kardeşim. Nasıl bir şeydir bu ve sonra da yakıyor. Neden yakıyor, malumatına girmeyeyim. Ben bu konuda hükümetin acil olarak en ciddi tedbiri almasını istiyorum. Vatandaş olarak sizin adınıza istiyorum. Böyle şey olmaz. Bunlara tedbir lazım, idamsa idam. Ben bir sineği dahi öldürmem hayatta ama böyle adamlara hiç taviz verilmemesi lazım. Bilmiyorum belki ilkel bir düşünce bağışlayın, ama yok, yok" diye konuştu.
CUMHURBAŞKANIYLA KANAL İSTANBUL'U KONUŞACAK
Kanal İstanbul projesinin de sorulduğu Ediz Hun, "Sayın cumhurbaşkanıyla bir gün görüşme imkanı olursa ona, yaşça ondan büyüğüm ağabey olarak bazı şeyler söylerim. O da herhalde nezaket gösterir, herhalde dinler. Böyle bir kanal son derece yanlış olur. Bütün ekosistemi yok eder. Marmara'nın tuzluluğunun azalmasına, sistemin bloke olmasına sebebiyet verir. Ve çok şiddetli, hesaplar dışı bir akıntıyla dar ve daha az sığ yerde akıntı hızlanır, dolayısıyla Karadeniz'in batısından gelen sistem içinde müthiş bir farklılık olur. Onun yerine bence kendisini görsem şunu söylerdim, buraya yatırılacak yatırımla Doğu Anadolu'ya yatırım yapılsa oranın kalkınması için çalışılsa Türkiye için çok daha yararlı olur. Türkiye'nin doğusu, güneydoğusu, kuzeydoğusu, önemli güzel yatırımlar bekliyor. Gençler işsiz, iş imkanı, fabrikalar olabilir, turizm alanında" dedi.
KANAL İSTANBUL YÜZDE 100 YANLIŞ
Boğazların 22 Temmuz 1936 anlamasıyla Türkiye'nin olmadığını, boğazın tapusunun Türklerde olmadığını kaydeden Ediz Hun, "Bütün dünya geçme hakkına sahiptir. Sadece müsaade alır, eğer 200 metreyi geçiyorsa kılavuz alma zorunluluğu var bildiğim kadarıyla. Akıntılar bellidir ve ona göre geçiyorlar. Zaman zaman dümen kitleniyor kaza oluyor, ama bu Kanal İstanbul çok daha dar olacak ve sistem allak bullak olacak. Ekosistemi bozmamak lazım. Belirli yerlerde bu bozulduğunda bir daha yerine konmuyor. Fakat yanlış. Tamamen yanlış, yüzde 100, yüzde 99 değil. Ekosistemi tamamen yok edecek. Tahrip edecek demiyorum. İki ekosistemi Karadeniz'i de bozacak. Bundan en çok etkilenecek Marmara olacak. Gerek yok zaten, boğazımız var zaten" dedi.
İSTANBUL'DA GÜNDE 100 MİLYON LİTRE ATIK
Bir insandan günde 4-7 litre atık çıktığını belirten Ediz Hun, mutfaklarda bulaşık ve atık yağlar, çamaşır makineleri ve bunlarda kullanılan kimyasallar da düşünüldüğünde 15 milyon nüfusu olan İstanbul'da 1 günde denize ortalama 100 milyon litre atık bırakıldığını söyledi. Hun, Karadeniz'de kaybolduğu düşünülen bu atıkların dip dalgalarıyla boğazdan Karadeniz'e gittiğini ancak üst dalgalarla yeniden Karadeniz'den boğaz ve Marmara'ya döndüğünü de dile getirdi.
KİTAPLARINI İMZALADI
Ünlü sanatçıya program sonunda POYD Başkanı Ali Kızıldağ tarafından çiçek, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel tarafından plaket takdim edildi. Ediz Hun, 'Yaşat ki Yaşayasın' adlı kitabını okuyucuları için imzaladı.

Ediz Hun'dan Özgecan Yorumu: Sineği Dahi Öldürmem Ama Idamsa Idam

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler