YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitim- İş: Yönetmelik Gezi'yi Hedef Alıyor

Emre BAYLAN/ANTALYA, Mustafa Balık, Milli Eğitim Bakanlığı Öğrencilerin sosyal paylaşım siteleri üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımları denetim altına almak isteyen ve hatta

Eğitim- İş: Yönetmelik Gezi'yi Hedef Alıyor

Emre BAYLAN/ANTALYA, Mustafa Balık, Milli Eğitim Bakanlığı Öğrencilerin sosyal paylaşım siteleri üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımları denetim altına almak isteyen ve hatta yasaklama amacı taşıdığını ifade ettiği ikinci başlıkta ise yapılan tanımlarda bir dizi sorun bulunduğunu belirten Balık, devletin bütünlüğüne kast, bölücü, yıkıcı, ahlak dışı gibi değerlendirme ölçütlerinin yönetmelikte yer aldığını söyledi. Balık, “Ahlak dışı davranışın ölçüsünün ne olacağı belirtilmemiş. Okul müdürü, yapılan herhangi bir paylaşımı ahlak dışı olarak değerlendirip, öğrenciyi okuldan uzaklaştırabilir. Facebook ve twitter üzerinden suç unsuruna rastlarsa 1 ila 5 gün arasında öğrenciyi okuldan uzaklaştırabilir" diye konuştu.
Balık, yönetmeliğin özellikle sosyal medyaya ilişkin bölümünün Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında çekilen fotoğrafların, videoların veya bunlar kullanılarak oluşturulan içeriklerin hala güncel olması, paylaşılması ve yayılmasından duyulan rahatsızlığın bir sonucu olduğunu savundu. Balık, şunları söyledi:
“Gezi olaylarında gençlerin gösterdiği direniş, haberleşme ve başkaldırıyı önleyebilmek için yönetmeliğin bu haliyle çıkartıldığını düşünüyoruz. Gençlerin sosyal medya üzerinden iletişimini kesmek, sosyal medyayı kontrol altına alarak susmuş, pusturulmuş bir gençlik yaratmak için böyle bir tedbir alıyorlar. Yönetmelik kağıt üzerinde incelenince doğru, ancak yanlış ve taraflı bir tutum sergileyecek idarecilerin elinde yaratacağı problemleri de tahmin etmek zor değil."
Mustafa Balık, yasağın çok işlevsel olmayacağını düşündüklerini belirterek, öğrencilerin kendi isimleriyle açtıkları hesaplarda yapamadıkları paylaşımları bu kez sahte hesaplar üzerinde yayınlayacağını iddia etti. Balık, “Kendi elimizle öğrencileri buna sürüklemiş olacağız" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler