YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En Çok Atık Pil Toplayan 10 Otelden 9'u Antalya'da

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP, geçen yıl TÜRÇEV

En Çok Atık Pil Toplayan 10 Otelden 9'u Antalya'da

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP, geçen yıl TÜRÇEV işbirliğiyle 'Mavi Bayraklı Otellerarası Atık Pil Toplama Yarışması' düzenledi. Yarışmaya 77 mavi bayraklı işletme katıldı. Toplam 5 bin 867 kilo pilin toplandığı yarışmada Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki TT Hotels Pegasos Planet Resort 270 kilo atık pille birinci oldu. İkincinin 269 kiloyla Fame Residence, üçüncünün 255 kiloyla Rixos Lares Hotel'in olduğu yarışmada, sırasıyla ilk 10 otel Lara Barut Otel, Simena Sun Club, Starlight Hotel, Limak Lara Hotel, İberotel Sarıgerme, Amara Dolce Vita Luxury Hotel ve Papillon Zeugma Hotel olarak sıralandı.
BU YIL TEKRARLANACAK
TÜRÇEV-TAP işbirliğiyle mavi bayraklı oteller arasında gerçekleştirilen yarışmanın ödül sertifikaları, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Galata Salonu'nda dağıtıldı. TAP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Turhan ve TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, geçen yıl ilki düzenlenen yarışmanın bu yıl da tekrarlanacağını söyledi.
GÜNDE 7-8 TON ATIK PİL ÇÖPE GİDİYOR
Mavi bayraklı otellerin atık pil toplama konusundaki olumlu yaklaşımının memnun edici olduğunu belirten Epikmen, “Bu yarışma ile toplam 5 bin 867 kilo pil toplandı. Otellerde atık pil toplanması konusunda çok büyük potansiyel var. Günlük hayatta cep telefonundan saate, oyuncaktan TV kumandasına, dizüstü bilgisayardan otomobil kumandalarına kadar hayatımızı kolaylaştıran sayısız cihaz pille çalışıyor. Bunlara ek olarak otellerdeki kapı kilit sistemleri, klima, televizyon kumandaları, elektronik kasa, kablosuz duman dedektörleri, kablosuz telefonlar, güvenlik telsizleri pil kullanımında önemli yer işgal ediyor. Türkiye'de her gün yaklaşık 7-8 ton pil çöpe atılıyor. Yarışmamıza katılan tüm mavi bayraklı işletmeleri kutluyor, bu sene de kendilerinden daha iyi bir performans bekliyoruz" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler