YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En Çok 'rus Gelin' Aldık

Teoman ERİŞ/ ALANYA Resmi kayıtlara göre 43 ülkeden 12 bin 393 yerleşik yabancının yaşadığı Alanya'da 2014 yılında 314 yabancı kadın, Türk

En Çok 'rus Gelin' Aldık

Teoman ERİŞ/ ALANYA Resmi kayıtlara göre 43 ülkeden 12 bin 393 yerleşik yabancının yaşadığı Alanya'da 2014 yılında 314 yabancı kadın, Türk erkeklerle evlilik yaptı. İlçede yerleşik yaşayan yabancılar kadar, tatil yapmaya gelen kadınlar da Türk erkekleriyle evlenerek yuva kurdu. Alanya'da geçen yıl evlenen yabancı kadınlar arasında Ruslar ilk sırada yer aldı. 2013'te Almanya'nın ardından 2'nci sırada yer alan Rus gelinler, 2014'de ilk sırada yer aldı. 67 evliliğin yapıldığı Rusya en çok gelin alınan ülke olurken, Almanya 56 gelinle 2'nci, Ukrayna ise 22 gelinle 3'üncü sırada yer aldı.
39 ÜLKEDEN GELİN ALDIK
Türk erkekleriyle evlenen yabancı gelinler Rus, Alman ve Ukraynalı kadınlarla sınırlı kalmadı. Finlandiya'dan Tunus'a, Norveç'ten İngiltere'ye kadar 39 ülke vatandaşı Türk erkeklerle nikah masasına oturdu. Alanya'da 2013'te 154, 2012'de ise 198 yabancı kadın, Türklerle evlenmişti.
OLUMSUZ İMAJ SİLİNDİ
Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği YUVA KURMAYA HAKLARI VAR
Rus kadınların Türk erkeklerle yaptığı evliliklerin artmasının, özellikle Antalya ve çevresinde çok fazla yerleşik Rus'un yaşamasından kaynaklandığını aktaran Anzhela, "Daha önce Almanlar ilk sıradaydı. Şimdi Ruslar ilk sırada yer alıyor. Buraya yerleşen genç veya yaşlı bekar kadınların yuva kurmaya doğal olarak hakkı var. Burada rahat bir hayat süreceğine inananlar evlilik kararı alıyor" diye konuştu.

En Çok 'rus Gelin' AldıkEn Çok 'rus Gelin' AldıkEn Çok 'rus Gelin' Aldık

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler