YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Halkımla Benim Arama Girmeye Kimsenin Gücü Yetmez (2)

ERDOĞAN: GELECEK ZAMAN KİPİNDE KONUŞMADIK, YAPTIKLARIMIZI ANLATIYORUM Antalya'daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentin 30 Mart yerel seçimlerinin

ERDOĞAN: GELECEK ZAMAN KİPİNDE KONUŞMADIK, YAPTIKLARIMIZI ANLATIYORUM
Antalya'daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentin 30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden geçen 1 yıl içinde, sadece 4 aylık bir zaman zarfı içinde 3 köprülü kavşak kazandığını belirterek, "Ana muhalefetin başındaki zat, söylediklerine inanıyor musunuz? Kardeşlerim bunlar dil bilgisinde gelecek zaman kipi, 'cek cak'la konuşuyorlar. Biz 'cek cak'la konuşmadık. Yaptıklarımızı anlatıyorum. Halep oradaysa arşın Antalya'da. 'Cek cak' yok. Biteni konuşuyorum" dedi.
GERİYE ÖLÜ YAKMA PROJESİ KALDI
Antalya'nın hizmetin kadrini kıymetini bildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da '100 bin istihdam, herkese sigorta, her şey bedava olacak' gibi vaatlerle göreve gelenlerin olduğunu belirterek, "'Süt' dediler. Sütten kesildiler. Bu vaatlerle iş başına geldiler ve Antalya'nın 5 yılı kayboldu. Geriye kala kala bira festivali, ölü yakma projesi kaldı bütün işleri bitti, ölü yakma. Antalyalılarını dillerinde o dönemde hangi türkü vardı, biliyor musunuz? 'Çay benim çeşme benim aman derdimi deşme benim.' Bunları yaşadık. Antalya dertlerinin deşilmemesini istediği bir dönem yaşadı" ifadelerini kullandı.
BİZİM KANAL İSTANBUL'U ALMIŞLAR
Konuşmasında tezahüratlara kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanı dolduranlara "Sizin Allah'ınıza kurban" diye karşılık verirken 'biri' diyerek CHP'nin proje ilan etme hevesine düştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Yüzyılın projesi diye bula bula bizim Kanal İstanbul projemizi bulmuşlar. Hani anlatmıştım ya 2011 seçimlerinde, Demiştim ki, 'Kanal İstanbul'un bir yanında 1 milyon kişi bir diğer yanında 1 milyon kişi. Şimdi bunu bulmuş. İki ucunda yapılması öngörülen şehirlerde sadece bir tanesini bulmuş. Maden heveslendin bu işe hiç değişse, bir düşün kafanı kullan, ekipler kur, onları çalıştır, elle tutulur proje ortaya koy. Bunların her işi böyle. Ciddiyet yok. Onlar milleti ciddiye almıyor. Milletimiz de onları zaten ciddiye almıyor. 6 yıl SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı. Kardan aldı zarara götürdü. Diyor ki 'Bu proje ile işsizlik 20 yıl sonra yüzde 5'e düşecek.' Çok önemli bu. Başka yerlerde 'Bana 4 yıl verin işsizliği sıfıra indireyim.' Bu ne biçim iş? Laflar birbirini tutuyor mu? Akşam başka sabah başka. Ne dediğinden habersiz."
EŞEĞİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLADIK
Türkiye'nin son 12 yılda 14 kat artan transit trafiğiyle Türkiye'nin merkez haline geldiğini belirterek CHP'nin 'megakent' projesine yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "3'üncü havalimanı dediğim zaman, dalga geçtiler. Ne oldu? İhaleyi yaptık, havalimanı yapılıyor. Biz devleti böyle yönetiyoruz. Öyle kurusıkı atmıyoruz. Eşeği sağlam kazığa bağlıyoruz, evellallah. Öyle yürüyoruz."
KÜRTÇE KURAN ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Ne diyorlar, 'Bizim Kabe'miz, Taksim.' Bir zamanlar aynı şeyi CHP yapıyordu. 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyorlardı. Al birini vur öbürüne. Hiç birbirlerinden farkı yok. Bizim tek Kabe'miz var. Mekke'de Kabe. Bizim orası. Bakıyorsunuz, ben Diyanet İşleri başkanlığımız bastırdığı Kürtçe mealli Kuranı Kerim'i gösteriyorum. Çıkıyor onların bir eşbaşkanları var. Diyor ki 'Ona bir tane hazırlatmış göndermiş' diyor. Halbuki 10 bin adet bastırılmış ve Güneydoğu'ya ücretsiz olarak göndermiş. Niye Benim Türkçe bilmeyen Kürt kardeşlerim Kuran'ı Kerim'i öğrensin diye. Bu Diyanet İşleri Başkanlığı alkışlanır. Ama 'Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağız' diyor. Bunanla da kalmadılar, 'zorunlu din derslerini kaldıracağız', CHP imam hatip okullarını orta kısmını kapatacağını ilan etti. Kayseri'de 'Ben böyle bir şey söylemedim' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu; Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz."
LİSELER BAŞÖRTÜYLE GİRİLEBİLECEK
İmam hatip okullarının orta kısmı kapatıldığı zaman öğrenci sayısının 60 bin öğrenciye düştüğünü, yaptıkları düzenlemenin ardından sayının 1 milyona çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bunları rahatsız ediyor. Danıştay yeni bir karar aldı. Aldığı yeni kararda normal düz liselerde kızlar başörtülü derslere girebilecekler. Nereden nereye geldik. Hak tecelli etti be. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" dedi.
HERKES BİR PARTİYE KARŞI
Türkiye'nin çok ilginç bir süreçten geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün partilerin, örgütlerin bir parti için seferber olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Ana muhalefet partisi kendisini bırakmış, bölücü örgütün güdümündeki partiye oy dileniyor. Milletçi olduğu iddiasındaki parti tutmuş, 'Bölücü örgütün güdümündeki parti meclise giremezse ülkede istikrarsızlık çıkacak' diyor. Hemen erken seçime gidilmesi gerektiğini söylüyor. Bölücü örgüt, gerektiğinde silah da kullanarak bölge insanını bu partiye oy vermeye zorluyor. Kardeşlerim, hatta DHKPC terör örgütü de bu partiye destek verdiğini açıkladı, biliyorsunuz. Kendi eşbaşkanları söyledi. Ermeni lobisi bunlardan geri kalır mı? O da aynı partiye desteğini ilan etti. Tabi bir de Pensilvanya var. O da tüm umudunu bölücü örgüt güdümündeki partiye bağlamış durumda. Antalya bu nasıl bir oyundur, ihanettir, kirli bir ittifaktır?"
KİMSE OPERASYON DÜŞÜNMESİN
Bu ittifakı ve oyunları, farklı araç ve yöntemlerle Gezi olaylarında, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinden hatırladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eski Türkiye koalisyonu tüm gücünü, enerjisini, imkanlarını bölücü örgütün güdümündeki partiye tahsis etmiş durumda. Bu vatan topraklarında kimse boşuna operasyon düşünmesin. Karşısında bizi bulur, karşısında silahlı kuvvetlerimi, emniyet teşkilatımızı hepsinden öte milletimizi bulur. Devlet içinde devlet kuracaklarmış. Haydi kur, kur da görelim. İşte bak yargıda, emniyette dökülmeye başladılar. Devletin kurumlarında yaptıklarıyla dökülmeye başladılar. Ben ne demiştim, hatırlayın. 'İnlerine gireceğiz' demiştim. İnlerine girdik ve devam ediyor bu süreç. Ey Pensilvanya, daha dün, her türlü hakareti ettiğin, her türlü kumpası kurduğun bir yapının gölgesine sığınmak da seni kurtarmayacak" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler