YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ferrarili Müteahhit: Elektronik Kelepçe Beni Strese Soktu

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya şikayetçiler ile elektronik kelepçe takılarak tutuksuz yargılanan müteahhit Ahmet S. ile

Ferrarili Müteahhit: Elektronik Kelepçe Beni Strese Soktu

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya şikayetçiler ile elektronik kelepçe takılarak tutuksuz yargılanan müteahhit Ahmet S. ile diğer 21 sanıktan 17'si katıldı. Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, şikayetçi sayısı fazla olduğu için her duruşmada 40-50 kişinin ifadesinin alınabildiğini söyledi. İfadeye çağrılmayan 150 şikayetçi daha olduğunu anlatan Altuğ, önümüzdeki duruşmalarda da ifade alınmasına devam edileceğini söyledi. Sanıklar hakkında örgütsel faaliyet kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açıldığını belirten Altuğ kimlik tespitinden sonra 32 müştekinin ifadesini aldı.
"ŞEHİT EŞİMİN KAN PARASIYDI"
Şehit eşi olduğunu anlatan şikayetçilerden Mihdiye Ekici, 13 yıl önce polis memuru eşi Muzaffer Ekici'nin Kemer'de görevi sırasında geçirdiği trafik kazası ardından kendilerine 25 bin lira kan parası verildiğini anlattı. Parayı bir ev almak için sakladığını belirten Ekici, "2013 yılında bir arsa gösterdiler. Bu arsanın önünde tabelası vardı. Kısa sürede inşaatı bitireceklerini söylediler. Ben şehit eşi olduğumu söyleyince 50 bin liralık dairede 5 bin lira indirim yapacaklarını söylediler. 45 bin liraya anlaştık. Bankadaki 25 bin lirayı inşaat firmasının hesabına yatırdım. Kalanını da evi teslim alınca verecektik" dedi. Kendilerine satılan hayali dairenin üç kişiye daha satıldığını öğrenince üzüntüsü daha da katlanan Mihdiye Ekici şikayetçi olduğunu söyledi.
"BAŞIMA GELMEYEN KALMADI"
27 yıl hemşirelik yaptıktan sonra ev sahibi olma hayaliyle başvurduğu firma tarafından dolandırıldığını anlatan Gülşen Doğan, şöyle dedi:
"Bana Zeytinköy semtinde kabası bitmiş bir binayı gösterdiler. Dairenin inşaatını iki ayda bitirip tapuyu vereceklerini, bitmezse her ay kira ödeyeceklerini söyleyip ikna ettiler. Bu sözlere aldanıp 85 bin TL'ye daireyi almaya karar verdim. 2012 model bir otomobilimi 35 bin lira saydık. 20 bin lira da kredi çekip nakit verdim. Kalan 30 bin lirayı inşaat tamamlanınca verecektim. İnşaat öylece ortada kaldı. Ben elektriksiz, susuz, kapısız, penceresiz olan eve taşındım. Çünkü kredi çektiğim için taksit ödüyordum. Benim üniversitede okuyan iki kızım var. Uyuşturucu madde bağımlıları şantiye halindeki bu binaya da dadanmışlardı."
Başına gelmeyen olay kalmadığını söyleyen Doğan, "İskanı olmadığı için ikametgahımı da burada gösteremiyordum. Yıllar önce geçirdiğim bir trafik kazasından dolayı hakkımda tazminat davası açılmış. Buna dair karar da elime geçmedi. 58 bin lira tazminata mahkum edilmişim, tebligat elime ulaşmadığı için haberim olmadı. Bu yüzden itiraz da edemedim ve karar kesinleşti. Taksitlendireyim dedim ancak 3 bin liralık taksitleri de ödeyemiyorum" dedi.
Duruşmada fenalaşan Gülşen Doğan, "Ahmet S. tutuklandığında tahliye edilmesi için dualar etmiştim. Belki cezaevinden çıkınca bizim binalarımızı tamamlar diye düşünmüştüm. Ama tahliye olduktan sonra da bir gelişme yaşanmadı" dedi.
Duruşmada dinlenen 5 çocuk annesi Ayşe Aslan, Fransa'da yaşayan Kezban Havutçu, hemşire Seda Aygüler başlarından geçeni anlatarak müteahhitten şikayetçi oldu.
"KELEPÇE PSİKOLOJİMİ BOZDU"
Duruşmaya elektronik kelepçeyle katılan müteahhit Ahmet S., zararları gidermek için kendisinin 2 yıl kadar bir süreye ihtiyacının olduğunu söyledi. Bu süreçte 144 dairelik bir projeyle ve başka projelerle ilgili çalışmaları tamamlamayı planladıklarını anlatan Ahmet S., projeyle ilgili İstanbul'daki iki şirketle görüşmeler yaptıklarını anlattı. Şehir dışına çıkma yasağı ile elektronik kelepçenin kendisini kısıtladığını söyleyen Ahmet S., "Elektronik kelepçeden rahatsızım. Üzerimde bulunması beni strese sokuyor. Adli kontrol kararının kaldırılmasını istiyorum" dedi.
Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, bunun üzerine "Bizi gelecekteki projeleriniz ilgilendirmiyor. Biz geleceğe değil geçmişe bakıyoruz" dedi ve Ahmet S.'nin elektronik kelepçenin çıkarılması istemini reddetti.
Bugüne kadar 350 şikayetçinin ifadesini alan mahkeme kalan 150 şikayetçinin de ifadelerinin alınabilmesi için duruşmayı Nisan ayına erteledi. Duruşmanın ardından sanık avukatları ve şikayetçiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9-13 ve 15 Nisan'da yapılacak duruşmalarda kalan 150 kişinin ifadesinin alınıp savcının mütaalasını vermesiyle davayı karara bağlayacak.
OPERASYON NASIL BAŞLADI?
Antalya'da proje üzerinden maket ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen operasyonda Ferrari marka lüks otomobillerle poz veren müteahhit Ahmet S. ile birlikte toplam 21 kişi gözaltına alındı. 500'ün üzerinde kişinin dolandırıldığı iddiasıyla müteahhit Ahmet S. ve şirket çalışanı 21 kişi hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık yapmak' suçlarından dava açıldı.
İlk duruşmada tutuklanan müteahhit Ahmet S. ve çalışanlar 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Müteahhit Ahmet S.'ye elektronik kelepçe ve şehir dışına çıkış yasağı getirildi.

Ferrarili Müteahhit: Elektronik Kelepçe Beni Strese SoktuFerrarili Müteahhit: Elektronik Kelepçe Beni Strese SoktuFerrarili Müteahhit: Elektronik Kelepçe Beni Strese Soktu

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler