YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazipaşa'da Örnek Ceviz Bahçesi Oluşturuldu

ANTALYA(AA) - Gazipaşa'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce örnek ceviz bahçesi oluşturuldu.

ANTALYA- Gazipaşa'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce örnek ceviz bahçesi oluşturuldu. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan 3 ziraat mühendisinin hazırladığı "Ceviz Yetiştiriciliği Projesi"ne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı destek verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının onayı ile vakıf, projeye 222 bin lira ödenek ayırdı. Proje ile 7 köyde 13 kişiye ceviz bahçesi oluşturulacak. Sugözü köyünde Döndü Çalık'a ait 6 dönümlük arazide kurulan ilk ceviz bahçesi, Kaymakam Muhittin Pamuk tarafından sahibine teslim edildi. Proje hakkında gazetecilere bilgi veren Pamuk, dar gelirli vatandaşlara balık vermek değil, balık tutmayı öğretmeyi amaçladıklarını söyledi. Dar gelirli vatandaşa yeni gelir kapısı açmak istediklerini vurgulayan Pamuk, vatandaşa sadece fidan vermediklerini, damlama sulama sistemi olan, havuzu bulunan ve 11 yıl süreyle ziraat mühendisleri tarafından kontrolleri yapılacak bir bahçe oluşturduklarını kaydetti. Projeyi hazırlayan ziraat mühendislerinden Davut Çakmak ise Döndü Çalık’a ait bahçenin 14 bin 514 liraya mal olduğunu, bahçe sahibinin bunu 5 yılı ödemesiz, 11 yılda sıfır faizle geri ödeyeceğini belirtti. Yaptıkları araştırma sonucu bölgeye uyum sağlayabilecek, Amerika’nın California eyaletinde üretilen bir ceviz türünü tercih ettiklerini bildiren Çakmak, türün verim oranının yüksek olduğunu ifade etti. Çakmak, "Kapama ceviz bahçesi ülkemizde yok denecek kadar az. Ceviz ihtiyacını dışarıdan karşılayan bir ülkeyiz. Bu nedenle ceviz üretimine katkı sağlamak da istiyoruz" dedi. Bahçe sahibi Döndü Çalık ise hiçbir geliri olmadığını, yeşil kart ile hayatını idame ettirdiğini anlatarak, 63 yaşından sonra bahçe sahibi olduğunu kaydetti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler