YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Başladı

Gazipaşa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Gazipaşa Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" başladı.

Gazipaşa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Gazipaşa Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" başladı. Gazipaşa Stadyumu'ndaki şenliğe, ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri katıldı. Şenliğin açılışına katılan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, geleneksel çocuk oyunlarının, en eğlenceli öğrenme ve sosyalleşme yöntemi olduğunu söyledi. Çocukları bilgisayar başından kurtarmak gerektiğini belirten Pamuk, "Çocuklarımız sosyalleşemezse toplum için sorunlu asosyal insanlar ortaya çıkıyor. Bunun da en güzel yöntemi oyundur" dedi. Pamuk, geleneksel oyunları hatırlatmayı ve yaşatmayı amaçladıklarını vurguladı. Yakan top, mendil kapmaca, tombik ve yağ satarım-bal satarım yarışmalarının yapılacağı şenlik, 15 Nisan'da sona erecek. Şenlikte düzenlenen yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödülleri, 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamalarında verilecek.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler