YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hint Düğünü Zirvesi

- TÜRKİYE'nin en büyük MICE (Toplantı, teşvik, kongre ve sergi gezileri) operatörlerinden Inventum Global ile Hindistan Etkinlik ve Eğlence Yönetimi

Hint Düğünü Zirvesi

- TÜRKİYE'nin en büyük MICE (Toplantı, teşvik, kongre ve sergi gezileri) operatörlerinden Inventum Global ile Hindistan Etkinlik ve Eğlence Yönetimi Birliği (EEMA) işbirliğiyle Hindistan'dan 100'ün üzerinde düğün acentesi CEO'su ve üst düzey yöneticisi Antalya'da buluştu.
Serik İlçesi Belek turizm bölgesindeki Rixos Premium Hotel'deki Inventum Global Workshop 2017'nin açılış programında, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, EEMA Başkanı Sabbah Joseph ile Hindistan, Rusya ve Ukrayna'dan acente temsilcileriyle, Türkiye'den otel ve havayolu şirketleri bir araya geldi.
AKDENİZ'İN İNCİSİ ANTALYA
Antalya'nın Akdeniz'in incisi, Avrupa ve dünyada en çok bilinen önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, Rusya ve Ukraynalı turistlerin Antalya ve Türkiye'yi yakından tanıdığını, tatillerini Antalya'da geçirdiklerini ama Hindistan pazarının kendileri için çok yeni olduğunu söyledi. 1.3 milyar nüfusa sahip Hindistan'la turizm ilişkilerinin bu kadar düşük seviyede olmasının kabul edilebilir olmadığına işaret eden Vali Karaloğlu, “Bunu mutlaka karşılıklı olarak, sadece Hintlilerin Türkiye'ye gelmesiyle değil, Türk insanının da Hindistan'ı keşfetmesiyle, 'kazan kazan' politikasıyla turizm pastasındaki paylarımızı büyütmemiz gerekir" dedi.
HİNDİSTAN DÜĞÜN PAZARI
Hindistan düğün pazarından Antalya'nın az da olsa pay almaya başladığı ve daha büyük pay aması için gayretlerin devam edeceğini açıklayan Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:
“Antalya 650 kilometrelik sahiliyle, 404 adet 5 yıldızlı otel ve tatil köyü, 280 adet 4 yıldızlı otelinde 650 bin yatak kapasitesiyle hem Türkiye'nin hem dünyanın gözde beldesidir. Antalya sadece kaliteli otelleri değil, çok iyi yetişmiş kalifiye eleman gücü ve hizmet kalitesiyle de eşsizdir. Spor turizmiyle de çok önemli bir destinasyondur. 250 futbol sahası, 180 tenis kortu, 18 dünya çapında golf sahası, 10 golf kulübü, 54 olimpik branşlar için spor merkezleriyle donanmış önemli bir turizm destinasyonudur. Antalya sağlık turizminde de isminden dünyada söz ettiren, organ nakli ve kanser tedavilerinde önemli avantajları olan, kongre, kültür ve tarih turizmleri açısından da önemli bir merkezidir. 888 koruma altında arkeolojik mekanla, 100'ün üzerinde antik şehir ve tiyatrosuyla kültür ve tarih bakımından büyük bir destinasyondur."
G-20, B-20 gibi dünya çapında çok büyük organizasyonlara da Antalya'nın başarıyla ev sahipliği yaptığını anlatan Vali Karaloğlu, Hindistan'ın görkemli düğün törenlerine de aynı şekilde başarılı ve sorunuz bir şekilde ev sahipliği yapabileceğini dile getirdi.
KKTC'YE DÜĞÜN DAVETİ
Turizm sektörünün günümüzün en dinamik sektörlerinden biri haline geldiğini belirten KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise KKTC olarak da adada dünya genelinde artan turizm gelirlerinden daha fazla gelir elde etmeye yönelik politikalar ve yeni ürünler geliştirildiğini söyledi. Düğün turizmine yönelik çalışmalar yapıldığından bahseden Bakan Ataoğlu, "Biz de tüm çiftleri cennet adada evlenmeye Kuzey Kıbrıs'a davet ediyoruz" dedi.
10 YILLIK PROJEKSİYON
Antalya'nın havasının çok güzel olduğunu belirten EEMA Başkanı Sabbah Joseph de dağ, deniz, kar bulunan Antalya'nın doğal bir dekora sahip olduğunu hatırlatırken, "Dünyadaki diğer turizm merkezlerine göre daha çok aile stili buluyorum. Las Vegas örneğin çok daha ticari, burası ailelere daha çok yakışıyor. 5 yıldızlı otel hizmetleri, misafirperverlik de çok olumlu. Antalya'da sadece düğünlerle alakalı değil film festivalleri ve diğer turizm eşitleriyle ilgili 2027'ye kadar planlanan bir projeksiyon var. Düğün dışında da Hindistan'la turizm ilişkileri kurulacak. Tabi ki 2017'de Antalya'da düğünler olacak" diye konuştu.
HER TÜRLÜ ALTYAPIMIZ VAR
TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise çok sayıda Ukrayna ve Rus vatandaşının Antalya'ya yerleştiğini, karşılıklı iyi ilişkiler çerçevesinde birçok evlilik yaşandığını anlattı. Ülkenin uçsuz bucaksız sahillerinin yanı sıra engin tarih, kültürel değerleri ve eşsiz mutfağıyla dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri ağırladığını kaydeden Ayık, “Ülkemiz son yıllarda lojistik altyapısına ciddi yatırımlar yaparak ürün çeşitliliğini de zenginleştirdi. Spordan termale, sağlığa aklınıza gelebilecek her türlü toplantı, düğün organizasyonlarına hizmet verebilecek altyapımız var" dedi.
TARİHTEKİ İLK EVLİLİĞİN YAPILDIĞI TOPRAKLAR
Dünyanın bütün pazarlarına yolcu gönderebilen bir tur operatörü oldukları ve kendinin de görmediği yer kalmadığına işaret eden Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar ise ürün ve ürün kalitesi anlamında Antalya'nın rakipsiz olduğunu ifade etti. Rusya ve Ukrayna'nın bunun farkında olduğunu, Hindistan'ın da burayı keşfetmesinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Koçkar, "Wedding dışında da her anlamda kendilerine hizmet edebileceğimizin farkında olmalılar. Tarihte bildiğimiz evlilik bu topraklarda Sümer devletiyle başlamıştır. Aslında evliliğin bu anlamda burada yapılmasının da ayrıca bir anlamı olduğunu düşünüyorum" dedi.
20 MİLYAR DOLARLIK PASTA
Hindistan'da yıllık 20 milyar dolarlık bütçeyle 2 bin düğün yapıldığını anlatan Inventum Global yönetici ortağı Asil Akar ise şunları kaydetti:
"Hindistan'dan ilk düğünü Antalya'da 2012 yılında 550 kişilik gerçekleştirdik. Ondan sonraki senelerde yılda bir ve bazen iki düğün yaptık. Ama bu organizasyonlardan sonra sanıyorum bu sayı 10 düğüne kadar çıkacak. Hindistan'daki 2 bin düğünün yüzde 60'ı Tayland'da yapılıyor ve harcanan para yaklaşık 20 milyar dolar. Yüzde 1 bile alsak 200 milyon dolar yapar ve Antalya için çok önemli bir rakam. Her sene 10 düğün yapabilmek. Bu yıl için görüştüğümüz 8 aile var. Bu sadece bizim acentemiz için geçerli, diğer acenteler de bu rakamları yakalarsa ciddi bir orana ulaşmış oluruz."

Hint Düğünü Zirvesi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler