YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İbradı’da 134 Yapı Kültür Varlığı Olarak Tescillendi

Antalya’nın İbradı ilçesinde asırlık konak, düğmeli ev, cami, hamam, çeşme, kıraathane gibi toplam 134 tarihi...

İbradı’da 134 Yapı Kültür Varlığı Olarak Tescillendi

Antalya’nın İbradı ilçesinde asırlık konak, düğmeli ev, cami, hamam, çeşme, kıraathane gibi toplam 134 tarihi yapı ‘kültür varlığı’ olarak tescillendi.

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun İbradı ilçe merkezinde geçtiğimiz mayıs ayında başlattığı tespit ve tescil çalışmaları tamamlandı. Temmuz ayında İbradı’yı ‘kentsel sit’ ilan eden kurul, ağustosta ilçedeki toplam 56 tarihi yapıyı ‘kültür varlığı’ olarak tescilledi. Bu kararla, 2005 yılında kentsel sit ilan edilmiş Ormana beldesindeki 49 düğmeli ev ve 2011 yılında kültür köyü ilan edilen Ürünlü köyündeki 29 düğmeli evin tescilli bulunduğu İbradı ilçesinde toplam 134 yapı tescillenmiş oldu.

İbradı ilçe merkezinde tescillenen tarihi yapılardan 16’sı Horasan harcı ile sıvanmış taş ve ahşap hatıllarla 19. yüzyılın sonu ile 20. yüzyılın başında yapılmış konak. 29’u sadece taş ve ahşap hatılla harçsız olarak yapılmış ‘düğmeli ev’. Tescilli diğer yapıların dağılımı şöyle: "3 bağ evi, 2 cami, 2 çeşme ile birer hamam, su kemeri ve su yolu, demirci dükkanı, kıraathane, belediye binası, lojman, köprü ve mezarlık.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler