YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlhan Cihaner’i gözaltına alan savcı Osman Şanal Antalya'ya atandı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yaz Kararnamesi açıklandı. Kararnameye göre, Erzincan eski Başsavcısı İlhan...

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yaz Kararnamesi açıklandı. Kararnameye göre, Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında başlattığı soruşturmayla tanınan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal Antalya'ya atandı.
HSYK’nın, Anayasa değişikliğiyle üye sayısının artırılması ve yapısının değiştirilmesinin ardından geniş kapsamlı yaz kararnamesi açıklandı. Kararnameye göre, bin 816 adli hâkim ve savcı ile 254 idari hâkimin görev yeri değişti. Yargıtay Tetkik Hâkimliği’ne ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine de 109 hâkim ve savcı atandı. Kararnamede, 51 ticaret mahkemesi başkanının görev yeri değiştirilirken, 2 bin 70 hâkim ve savcının ataması da yapıldı.
Kararnamede; Erzincan’da İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın yürürlüğe konulduğu iddiasıyla soruşturma başlatan ve Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner’i gözaltına alan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Antalya Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı. Osman Şanal’ın, Cihaner hakkında başlattığı soruşturma kapsamında özel yetkileri alınmış, daha sonra HSYK tarafından yetkileri tekrar iade edilmişti. İlhan Cihaner ise 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde CHP'den Denizli milletvekili seçilmişti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler