YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'taki Çatışmalar

Hastalanan çocuğu için Türkiye'ye gelen Oğuzhan Karabulut, 30 çalışma arkadaşının (Irak Şam İslam Devleti) IŞİD tarafından kaçırıldığını, haberlerden öğrendi.

Hastalanan çocuğu için Türkiye'ye gelen Oğuzhan Karabulut, 30 çalışma arkadaşının IŞİD tarafından kaçırıldığını, haberlerden öğrendi. Çalışmak için gittiği Irak'ta, daha önce IŞİD tarafından esir alınan ve 8 günlük esaretin ardından Irak'taki Türk Konsolosluğu'nun girişimleriyle serbest bırakılan Oğuzhan Karabulut, IŞİD'in son düzenlediği baskından, oğlunun hastalandığı haberini alarak Türkiye'ye dönünce kurtuldu. 30 çalışma arkadaşı ise Karabulut kadar şanslı değildi. Karabulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak'ta gerginliğin her geçen gün arttığını söyledi. Son günlerde bulunduğu şantiyeye mermilerin isabet ettiğini dile getiren Karabulut, şöyle konuştu: "Ne olacağını bilmiyorduk. Her gün üzerimize mermi yağıyordu. Güvenliğimizden sorumlu olan Irak ordusu ve polisleri bile örgütten korkuyordu. Irak ordusu ve polis gücü personelinden bazılarını militanların arasında bile gördüm. IŞİD ile çatışmaktan kaçınan bazı güvenlik güçleri silah ve üniformalarını üzerlerinden çıkararak sivil halkın arasına karışıyordu" dedi. Irakta 26 Aralık 2013'de çalıştığı dönemde Barzani'nin oğluna ait şantiyeye düzenlenen baskında esir alındığını anlatan Karabulut, "Ben ve arkadaşlarım 8 gün süreyle esir alındık. Irak'taki Türk Büyükelçiliği'nin girişimleri sonucu serbest bırakıldık." Kaçırılma olayının ardından Irak'ta çalışmaya devam ettiğini söyleyen Karabulut, akşamları silah seslerinden uyuyamaz hale geldiklerini dile getirdi. Sürekli tedirgin olduklarını ifade eden Karabulut, "Çoğu zaman uzun namlulu silahlarla süren taciz atışları yerini son zamanlarda havan saldırılarına bıraktı. Son olay ise bizleri daha çok korkuttu. Bir petrol rafinerisini hedef alan IŞİD militanları 4 tribünü havaya uçurdu. Bu olay gece yaşandı ancak ortalık güneş doğmuşcasına aydınlandı ve sonrasında 4 gün boyunca gökyüzünde siyah bulut kütlesi kaldı. Tesis içinde bulunan Türk arkadaşlarımız da vardı ancak onlardan halen bir haber alabilmiş değiliz" diye konuştu. Saldırıların arttığı sırada Kuşadası'nda yaşayan 14 yaşındaki oğlu Nuri'nin hastalandığını ifade eden Karabulut, hastalık haberi üzerine işyerinden izin alarak Türkiye'ye döndüğünü belirtti. Daha sonra geldiği Alanya ilçesinde, haberlerde, bulunduğu şantiyeye baskın düzenlendiğini öğrendiğini dile getiren Karabulut, "Aralarında 30 Türk arkadaşımın bulunduğu bir çok kişi rehin alınmış. O bölgeye yakın olan bazı arkadaşlarıma telefonla ulaştığımda ise onların da arkadaşlarımızdan haber alamadığını öğrendim. Allah yardımcıları olsun" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler