YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İskandinav turist rotasını Türkiye’ye çevirdi

İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya gibi İskandinav ülkelerinin vatandaşlarını tatil tercihlerini Türkiye’den yana kullanmaya başladı....

İskandinav turist rotasını Türkiye’ye çevirdi

İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya gibi İskandinav ülkelerinin vatandaşlarını tatil tercihlerini Türkiye’den yana kullanmaya başladı. İskandinav turistler son 3 yıldır tatillerini Yunanistan, İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Portekiz'den Türkiye'ye kaydırdı.
Antalya’ya gelen 10 milyon turistin 600 binini oluşturan İskandinav turistler, Türkiye’de ağırlıklı olarak deniz-kum-güneş üçlüsünü tercih ediyor. Bu ülkelerden gelen turistlerin yüzde 85’i her şey dahil sistemi uygulanan 5 yıldızlı tesislerin yerine apart otellerde konaklıyor.
Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi Arkeoloji Turizmi Uzmanı Mehmet Reşat Akıl, bu yıl İskandinav turist sayınında yüzde 20'lik artış beklediklerini söyledi.
Akıl, “İskandinavlar her şey dâhil sistemi yerine bireysel turizm yapmayı tercih ediyor. Türkiye'ye tatile gelen İskandinavların yüzde 97'si güneşlenmeye geliyor.” dedi.
İskandinavların son yıllarda Türkiye'de tatili çok sevdiğini Evrenseki Turizm Derneği Başkanı Ali Güneş, bölgedeki İskandinav turist sayınını her geçen gün arttığını kaydetti.
Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi sahibi Aziz Günyeli de İspanya, İtalya ve Yunanistan'daki ekonomik kriz nedeniyle İskandinavların tatil rotalarını Türkiye'ye yönelttiğini belirtti.
Side Selimiye Apart Otel sahibi Mehmet Çelikten ise tesisindeki konuklarının önemli bir bölümünü Norveç, İsveç ve Danimarkalı turistlerin oluşturduğunu ifade etti.
Tatilini son 6 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde yaptığını anlatan Norveçli hemşire Jeanette Strom, Side'yi çok sevdiğini ve başka bir yerde tatil yapmayı düşünmediğini söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler