YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Kadınlar Plajı"na Halay Ve Horonlu Tepki

 ANTALYA Büyükşehir Belediyesinin Sarısu Mesire Alanı’nda açtığı "Kadınlar Plajı", kadınlı-erkekli denize girilerek protesto edildi.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesinin Sarısu Mesire Alanı’nda açtığı "Kadınlar Plajı", kadınlı-erkekli denize girilerek protesto edildi. Antalya Halkevi Şube Başkanı Ayten Ceyhan, mesire alanında toplanan grup üyeleri adına yaptığı açıklamada, Kadınlar Plajı'nı protesto etmek amacıyla piknik düzenlediklerini söyledi. Bu nedenle yaptıkları duyurunun basın yayın kuruluşlarında Kadınlar Plajı'nı basacakları şeklinde haber olarak çıktığını dile getiren Ceyhan, bunun kesinlikle yanlış olduğunu aktardı. Ceyhan, böyle bir şey yapmalarının söz konusu olmadığının altını çizerek, "Halkevi kadınların hemen hemen her gün Türkiye'nin dört bir yanında tacize, tecavüze, şiddete uğrayan kadınlarla ilgili açıklamaları, eylemleri oluyor. Bu şekilde erkeklerimizle beraber Kadın Plajı'nı basmamız kadar ayıp bir şey olamaz. Bunu kesinlikle bu şekilde düşünmedik" diye konuştu. "Kadın Plajı açarak, kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz" diye söylendiğini ancak bunun böyle olmadığını düşündüklerini ifade eden Ceyhan, pozitif ayrımcılık olması için gerçekten kadınların lehine bir şeylerin olması gerektiğini kaydetti. Ceyhan, sabah saatlerinde Kadınlar Plajı tarafına giderek gözlem yaptıklarını, plajda hiç kimsenin bulunmadığını gördüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Yan tarafındaki halk plajına baktık, orada haşemalı kız kardeşlerimiz ve kadınlar, eşleriyle çocuklarıyla beraber gayet güzel denize giriyorlar. Gerçekten böyle bir kadın plajına hiç gerek yoktu. Bugüne kadar hep birlikte, dini inancı hiç önemli değil, bütün insanlar aynı plajlarda denize giriyordu. Bugün ne oldu da böyle plaj açmak gereği duyuldu. Bunun basitçe bir şekilde Kadın Plajı açmak olduğuna inanmıyoruz. AKP hükümetinn istediği bu projenin kadına hizmet vereceğine hiç inanmıyorum. Bugün kadın plajı diyorlar. Yarın belki otobüsleri ayıracaklar. Okullarımızda kadınlı erkekli karma eğitimi ortadan kaldıracaklar. Masumca bir kadın plajı değildir. Burada farklı bir zihniyet vardır. Bu zihniyete karşı burada toplanıp, piknik yapıyoruz. Erkekli kadınlı halaylarımızı çekiyoruz. Horonlarımızı oynuyoruz." Açıklamaların, ardından dernek üyeleri halay ve horon oynayıp, ardından kadınlı-erkekli denize girdiler.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler