YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaymakam Ümit: Her turist tanıtım elçisidir

Antalya'nın Serik ilçesinde 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak Turizm Haftası’nın açılış töreni İMKB...

Kaymakam Ümit: Her turist tanıtım elçisidir

Antalya'nın Serik ilçesinde 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak Turizm Haftası’nın açılış töreni İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde yapıldı. Kaymakam Ahmet Ümit, her turistin tanıtım elçisi olduğunu belirtti.

Kadriye Belediye Başkanı İsmail Şahin, ülkede sürekli turist görmek isteniyorsa hoşgörülü, temiz ve güler yüzlü olmanın şart olduğunu ifade etti. Turizm okullarında yetişen donanımlı ve kendinden emin öğrencilerin turizm sektöründe bilinçli insanlar olarak hizmet vereceğini ifade eden Şahin, "Bizler İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisemizin çok önemli bir görevi yerine getirdiğine inanıyoruz." dedi.

Her turistin tanıtım elçisi olduğuna dikkat çeken Serik Kaymakamı Ahmet Ümit ise turizmin Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu ifade etti. Türkiye'de de sektörün sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığının kavrandığını vurgulayan Ümit, tarihi değerler, spor ve kongre gibi birçok alanın turizm vesilesi olduğunu kaydetti. Turizmin özellikle son 20 yılda büyük bir gelişim gösterdiğini anlatan Ümit, sözlerine şöyle devam etti: "Turizmin başkenti olan Antalya’mızın Serik ilçesi dünya çapında sahip olduğu tesislerde 2011 yılında yaklaşık 2 milyon misafir ağırlanmıştır. İnanıyoruz ki bunda sonraki süreçte bu sayı her yıl artmaya devam edecektir. İlçemiz genelinde 58 adet 5 yıldızlı turizm tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerimizde ise yaklaşık 60 bin insan çalışmaktadır. Turizm sadece ziyaret eden gelip giden insanlar demek değildir. İlçemize gelen her turist her misafir başlı başına bir tanıtım elçisidir. Bölgemize turist olarak gelen misafirlere sadece para kazanmak olarak görmemeliyiz onları en iyi şekilde ağırlayarak ülkelerine göndermeliyiz. İlçemizin, bölgemizin ve ülkemizin bu en önde gelen sektörüne karşı hep birlikte görev bilinci ile çalışmalıyız.”

Halk oyunları gösterileri ile devam eden programa Kaymakam Ahmet Ümit, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Açar, Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Karataş, Kadriye Belediye Başkanı İsmail Şahin, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Serik İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları ikramlar katılımcılara ikram edildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler