YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kazançlarından Biriktirip 20 Bin Çocuğa Kitap Hediye Ettiler

Antalya’da bir turizm firmasının çalışanları, 8 ay boyunca biriktirdikleri parayla aldıkları 20 bin kitabı, bugün...

Kazançlarından Biriktirip 20 Bin Çocuğa Kitap Hediye Ettiler

Antalya’da bir turizm firmasının çalışanları, 8 ay boyunca biriktirdikleri parayla aldıkları 20 bin kitabı, bugün karne alan 20 bin öğrenciye hediye etti.

NBK Turistik, her yıl gerçekleştirdiği kültürel çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıllarda Myra ve Perge antik kentlerinin restorasyonuna katkı veren firma bu sene öğrencileri sevindirdi. 350 NBK rehberi 8 ay para biriktirdi. Bu çabaya NBK’nın acentesi ile yurt dışı operatörü RSD de katkı verdi. Toplanan 130 bin lirayla 3 bin çeşit kitap satın alındı.

Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkı verdiği organizasyon için Atatürk Parkı’nda kitap dağıtım töreni düzenlendi. İlkokul birinci sınıftan ortaokul 8’nci sınıfa kadar stantlar kuruldu. Karnelerini stantlarda görev yapan NBK görevlilerine ibraz eden her öğrenciye bir kitap hediye edildi.

Kitap dağıtımına Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de katıldı. Vali Öztürk, kısıtlı imkanlarla gerçekleştirilen ve tatil öncesine denk getirilen çalışmanın kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, “20 binin üzerinde kitabı çocuklarımızın hizmetine sunmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. NBK Genel Müdürü Recep Yavuz, öğrencilerin ilgisini görünce heyecanlarının katlandığını belirterek, "Umarım seneye 40 bin kitap olur." diye konuştu.

415 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ

Öte yandan Antalya’da karnelerini alan 415 bin öğrenci ile 23 bin öğretmen tatile girdi. Konyaaltı ilçesindeki Neriman Abdurrahman Bileydi Ortakolu’nda yapılan karne dağıtım törenine katılan Vali Yardımcısı Turan Eren, tatilin eylül ayına kadar devam edeceğini söyledi. Antalya’nın eğitimin her alanında başarılı bir süreç yaşadığını dile getiren Eren, “Toplumsal duyarlılığı olan hayırseverler, Antalya’daki 100 okulun 60’ını yapıyor. Her yıl 15- 20 bin öğrenci Antalya’da eğitim öğretim hayatına giriyor. Amaç 25 kişilik sınıf mevcudiyeti olması.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler