YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'keşke Tasarlasaydım' Diyen Cinayet Sanığı Enişteye 21 Yıl Hapis

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, Antalya'da geçen yıl 22 Haziran tarihinde polisi arayan 36 yaşındaki Selçuk Baydar, eşinin üvey kardeşi 23 yaşındaki Şahin

'keşke Tasarlasaydım' Diyen Cinayet Sanığı Enişteye 21 Yıl Hapis

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, Antalya'da geçen yıl 22 Haziran tarihinde polisi arayan 36 yaşındaki Selçuk Baydar, eşinin üvey kardeşi 23 yaşındaki Şahin Arık'ı öldürdüğünü söyledi. İhbar üzerine Selçuk Baydar'ın Güzelbağ Mahallesi Ebru Sokak'ta oturduğu tek katlı müstakil eve giden polis, Şahin Arık'ın cesedini buldu. Selçuk Baydar'ın, kayınbiraderinin cebindeki parayı ve motosikletini de alarak, eşi 27 yaşındaki Döndü Baydar ile birlikte şehir dışına kaçtığını belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çiftin Aksaray'a gittiğini tespit etti.
Ardından tekrar Antalya'ya dönen çift, Etiler Mahallesi'nde yolda yürürken yakalandı. Tutuklanan Baydar çifti hakkında, 'tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' ve 'kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık yapmak'tan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Selçuk ve Döndü Baydar çifti, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, maktul Şahin Arık ve sanık Döndü Baydar'ın annesi Emine Arık müşteki sıfatıyla katıldı. Davanın karar duruşmasında son sözü sorulan Selçuk Baydar, eşinin olayla bir ilgisi olmadığını iddia etti. Kayınbiraderi Şahin Arık'ı iddia edildiği gibi tasarlayarak öldürmediğini kaydeden Selçuk Baydar, "Keşke tasarlasaydım, ona karşı hıncımı alsaydım. Ancak öyle bir şey olmadı. Mahkemenin takdirine bırakıyorum" dedi.
ASIL MAĞDUR BENİM
Şahin Arık'ın anne bir, baba ayrı kardeşi olduğunu kaydeden Döndü Baydar, üvey kardeşinin daha önce kendisine ilaçlı kola içirerek bayılttığını ve tecavüz ettiğini iddia etti. Olay günü de kardeşinin eve gelip cinsel saldırıda bulunduğunu, bu sırada eşi Selçuk Baydar'ın geldiğini anlatan Döndü Baydar, "Şahin'in kafasına odunla bir defa vurdu. Şahin olay yerinde öldü. Biz de polise haber verip olay yerinden kaçtık. Daha sonra polise teslim olduk" dedi. Döndü Baydar, olayda asıl mağdurun kendisi olduğunu ifade ederek tahliyesini talep etti.
ÖZ KIZI VE DAMADI İÇİN MÜEBBET İSTEDİ
Davanın müştekisi Emine Arık ise sanık sandalyesindeki kızını ve damadını işaret ederek, en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi. Emine Arık, "Suçsuz yere oğlumu yediler. Müebbet istiyorum" dedi.
Yargılama sonunda mahkeme heyeti Selçuk Baydar'ı önce 'kasten öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Bu suçun 'haksız tahrik' altında gerçekleştiğine kanaat getiren mahkeme cezayı 18 yıla indirirken, iyi halden takdir indirimi ise yapmadı. Mahkeme ayrıca Selçuk Baydar'ı, Şahin Arık'ın motosiklet ve üzerindeki bir miktar parayı çaldığı gerekçesiyle de 3 yıl 9 ay olmak üzere, toplam 21 yıl 9 ay hapse mahkum etti.
Mahkeme Döndü Baydar'ı ise cinayete yardım suçundan 15 yıl hapse mahkum etti. Suçun 'haksız tahrik' altında gerçekleştirildiğine kanaat getiren mahkeme, cezayı daha sonra 10 yıla, duruşmalardaki olumlu tutum ve davranışlarından dolayı da 8 yıl 4 aya indirdi. Hırsızlık suçundan ise 3 yıl 9 ay hapse mahkum edilen Döndü Baydar'ın bu cezası ise 3 yıl 1 ay 15 güne düşürüldü. Döndü Baydar, her iki suçtan toplam 11 yıl 5 ay 15 gün hapse mahkum oldu.

'keşke Tasarlasaydım' Diyen Cinayet Sanığı Enişteye 21 Yıl Hapis'keşke Tasarlasaydım' Diyen Cinayet Sanığı Enişteye 21 Yıl Hapis

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler