YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kınık Kur’an Kursu yeni mezunlarını verdi

Antalya’nın Kaş ilçesinde faaliyet gösteren Kınık Kur’an Kursu, 26. dönem mezunlarını verdi.

Kınık Kız Kur’an...

Antalya’nın Kaş ilçesinde faaliyet gösteren Kınık Kur’an Kursu, 26. dönem mezunlarını verdi.

Kınık Kız Kur’an Kursu salonunda düzenlenen törene, salonun yetersiz olması nedeniyle sadece protokol ve öğrenci velileri katıldı. Törene, Kaş İlçe Müftüsü Yasin Ataç, Kınık Belediye Başkanı Ali Bekik, hayırseverler ve öğrenci velileri katıldı.
Program, kurs öğrencilerinin, Kur’an tilaveti ile başladı. Kur'an'ı Kerim ardından mezunlar, meal, ilahi ve şiir okudu. Mezun olan hafızlar hocaları tarafından dinlenirken, bir grup öğrenci de Mekke'de vefat eden bir gencin hayat hikayesini müzik eşliğinde anlattı. Mezuniyet töreninde konuşan Kınık Kız Kur’an Kursu Müdürü Cahit Özyurt, hayırseverlerin yardımları ile yapılan kursun 1985 yılından beri hizmet verdiğini anlattı.
Kınık Kız Kur’an Kursu’nun bir çok derecesi olduğunu kaydeden Müdür Özyut, “26 yıllık süreçte en düşük başarımız üçüncülük oldu. Bu başarıda emeğ geçen herkese teşekkür ediyorum. Mezunlarımızdan altı öğrencimiz hafızlık eğitimine başlayacaklar. Aynı zamanda öğrencilerimiz, üniversite ve liselere de hazırlanıyorlar.” diye konuştu.

Kaş İlçe Müftüsü Yasin Ataç da Kur'an'a gönül veren, destek veren herkese teşekkür etti. Törenin sonunda, kursa yaptıkları katkılarından dolayı sponsorlara teşekkür belgesi verildi. Mezun olan öğrencilere diplomalarını ise anneleri verdi.
Müftü Ataç, katkılarından dolayı Kınık Belediye Başkanı Ali Bekik’e plaket verdi. Kurs öğrencileri, törene katılan herkese, kendilerini hatırlamaları için hadis kartelası hediye etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler