YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Korkuteli’nde Avcı Eğitimi Kursu Açıldı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Yeşilyayla beldesinde ‘Avcı Eğitimi Kursu’ açtı.Okullar Hayat...

Korkuteli’nde Avcı Eğitimi Kursu Açıldı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Yeşilyayla beldesinde ‘Avcı Eğitimi Kursu’ açtı.

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında yer alan Yeşilyayla İlköğretim Okulu’nda başlayan Avcı Eğitimi Kursu’na 39 kursiyer kayıt yaptırdı. 32 saat ve 8 gün devam edecek olan kursta Orman Mühendisi Erdem İsmetoğlu, Avukat M. Ali Öztürk, Biyoloji Öğretmeni İbrahim Öztürk, Eczacı Celal Koç, Polis Memuru Ali Saraç avcılıkla ilgili konularda kursiyerlere eğitim verecek.

Eğitimin ilk gününde Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, av köpekleri, avda kullanılan yırtıcılar, sağlık bilgisi, ilk yardım, av silahlıları ve uygulaması, avcılığın tarihi felsefesi ve özü, av için gerekli bilgiler, avcılıkta ahlaki bilgiler, ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması ve yurdumuzda av hayvanları başlıkları kapsamında kursiyerlere bilgi verdi.

Eğitim süresinin tamamlanmasının ardından kursiyerlerin, 8 günde gördükleri derslerden ve avcılık atıcılık mevzuatını kapsayan yazılı sınava tabi tutulacakları ve sınavı kazananların Avcı Eğitim Belgesi almaya hak kazanacakları bildiren Topay, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince Avcılık Belgesi Alarak Avlanmak İsteyenlerin Avcı Eğitim Kursu'nu bitirerek sertifika alma zorunluluklarının bulunduğunu hatırlattı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler