YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Leon'u Sarıgül kurtardı

Antalya'da haczedilen Leon adlı Fransız Bulldog cinsi köpek, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül tarafından kurtarıldı.

Leon'u Sarıgül kurtardı

Antalya'da eşinin borcu nedeniyle eve gelen icra memurları tarafından haczedilen ve bir veterinere yediemin olarak bırakılan 4 yaşındaki 'Leon' adlı Fransız Bulldog cinsi köpek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından kurtarıldı. İş yoğunluğu nedeniyle Antalya'ya gelemeyen Sarıgül, yardımcısı ile gönderdiği para ile haciz işlemini kaldırtıp, Leon'u ailesine teslim ettirdi.

Güzeloba Mahallesi'nde oturan turizmci Mürüvet Çetin'e, eşinin yaklaşık 4 bin liralık borcu yüzünden haciz gelmiş, icra memurları da 'Leon' adlı köpeğine el koymuştu. Yaklaşık 5 gündür Lara'daki bir veteriner kliniğinde bekleyen 'Leon', bugün özgürlüğüne kavuştu.

Köpeğe yapılan haciz haberini televizyondan izleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, köpeğin sahibi Mürüvvet Çetin'i telefonla arayarak yardım etmek istediğini söyledi. Ev kirasını 2 aydır ödeyemeyen ve köpeğini geri almak için borcunu ödeyemeyen Mürüvvet Çetin, yardım teklifini kabul etti. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, işleri nedeniyle gelemeyeceğini, yerine Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu'nu göndereceğini söyledi.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu ve belediye veterineri Gönül Koç, bugün saat 09.30'da uçakla Antalya'ya geldi. Havalimanında Mürüvvet Çetin tarafından karşılanan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu ve Gönül Koç, Antalya Adliyesi'ne giderek haciz işleminin kaldırılması için gerekli 5 bin 405 lirayı yatırdı ve İcra Müdürlüğü'nde görevli bir memur ile 'Leon'un yediemin olarak bırakıldığı veterinere gitti.

SAHİBİNİ ÇOK ÖZLEMİŞ
Veterinerde yapılacak imza işlemleri sırasında 5 gün aranın ardından Mürüvvet Çetin ile karşılaşan köpeği 'Leon', birden kucağına atladı. Sevincini böyle gösteren 'Leon', eve gidinceye kadar da Mürüvvet Çetin'in kucağından inmedi. 'Leon' eve girer girmez yaklaşık 10 dakika boyunca kendi kabından su içti ve bisküvi yedi.

Korumasız ve savunmasız bir köpeğin haczedilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Kahraman Eroğlu, "Mürüvet Hanım başkanımıza telefonda çok üzüldüğünü ve borcu ödeyecek durumu olmadığını söylemiş. Başkanımız parayı tamamen kendi cebinden ödedi. Şu an itibarıyla köpek özgür. En ağır ve üzücü olay, bir hayvanın hapsedilmesi olayıdır. Köpeğin psikolojisi ve ruh sağlığı olumsuz yönde etkilendi. Mustafa Sarıgül eğer bu parayı göndermeseydi, Leon daha kaç ay boyunca ailesinden ayrı kalacaktı bilinmez. Bir daha böyle kararlar olmamasını bu durumun emsal teşkil etmesini istiyorum" diye konuştu.

Mürüvet Çelik ise Mustafa Sarıgül'e ve belediye çalışanlarına minnettar olduğunu ifade ederek, "Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ani gelen bir telefonla sayın Mustafa Sarıgül'ün bana sıcak elini uzattığını anladım" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler