YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Manavgat aynı Manavgat'

Ak Parti'li Gökçen Enç, Manavgat’a 18 senedir taş üstüne taş konulmadığını belirterek; “Manavgat'ta hiçbir değişiklik yok” dedi.

'Manavgat aynı Manavgat'

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, partisinin Manavgat İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette Ak Parti Antalya İl kadın Kolları Başkanı Nezihe Tezcan Yoldan’da hazır bulundu. İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu ve parti yöneticileriyle bir süre görüşen Milletvekili Enç, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Manavgat’ta irade olmalı

Manavgat’a yatırım yapmak için iradenin olması gerektiğini kaydeden milletvekili Enç, “Benim Babam 18 sene sen önce 2 sene burada orman müdürlüğü yaptı. Manavgat 18 sene önce neyse bugünde o. Manavgat aynı Manavgat Birikmiş bir çok sorunu var, bunları sadece AK Parti çözebilir. Bizim amacımız Manavgat’ı iktidarla buluşturmak” dedi. Manavgat’ın kendileri için çok önemli bir il olduğunu belirten Milletvekili Gökçen Enç, “Allah söyletti herhalde. Manavgat bizim için önemli bir ilçe” dedi.

Manavgat’a 2 müjde

Manavgat’a İşkur Merkezi’nin açılacağı müjdesini veren Milletvekili Gökçen Enç, “Manavgat’a İşkur merkezi kurulması için her şeyimiz tamam. Bakanın imzasını bekliyor. Önümüzdeki hafta imza atıldıktan sonra İşkur merkezi açılacaktır. Manavgat’la birlikte Muratpaşa ve Kepez’e de İşkur merkezi açacağız” diye konuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yeni kurulduğunu ve teşkilatlanma aşamasında olduğunu belirten milletvekili Enç, “Şu anda yönetmelikler hazırlanıyor. Yönetmelikler yayımlandıktan sonra Manavgat’a ya sosyal hizmet merkezi yada ilçe müdürlüğü kurulacak. Ama bu konuda tarih veremiyorum” dedi.

Yerel seçimler belli oldu gibi

Yerel seçim tarihinin aşağı yukarı belli olduğunu belirten milletvekili Enç, “Ak Parti ve MHP seçimlerin öne alınması için mutabakata vardı. Ancak bunun için yasal bir değişiklik gerekiyor. Sanırım seçimler Ekim ayının son haftası yapılır” diye konuştu. Seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirten AK Parti Antalya Milletvekili Enç, “Bugün buradayız. Pazaryerini ziyaret edeceğiz. Halkın içinden geldik ve onlardan hiç kopmadık. Sürekli halkla iç içe olan bir partiyiz. Bugünde Manavgat’ın en büyük pazarlarından olan Perşembe Pazarı’nda vatandaşlarla bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Çocuk annelik eğitimle önlenir

Toplantıda bir gazetecinin sorusu üzerine Antalya milletvekili Gökçen Enç, çocuk anneler ve kadına şiddet konusunda çok ciddi çalışmalarının olduğunu belirtti. Çocuk anneler sorununun bu topraklar üzerinde yaşayan bir vaka olduğunu belirten milletvekili Enç, “Bu sorun bugünden yarına yada kısa vadede çözülmez. Bu konu sadece eğitimle orta ve uzun vadede sona erdirilebilir. Önce ebeveynlerin anne babaların eğitimi, sonra çocukların eğitimi olmalı. Bu konuda çalışma yapıyoruz” diye konuştu. Enç, çocuk anneler konusunda eğitim seferberliği yapılacağını kaydetti.

Kadına yönelik şiddet

Kadına yönelik şiddet konusunda çalışmaların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla yürütüldüğüne dikkat çeken Milletvekili Enç; “Kadına yönelik şiddet bence insanlık suçudur. Bakanlık bu konuda çeşitli hazırlıklar yapıyor” dedi.

Siyasete nitelikli kadın politikacı

Ak Parti’de kadın kotasının olmadığını belirten milletvekili Enç, “Bizim partimiz kadınların en rahat politika yapacağı bir parti. Bugün TBMM’de olan AK Partili kadın vekillerin oranı yüzde 14. Bu yeterli bir oran değil ama biz kota koymak yerine siyaseti tabana doğru yayarak, il genel meclisleri, belediye meclisleri ve TBMM’de nitelikli kadın politikacı sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Eğer kota uygulanırsa nitelik arttırılmaz” dedi.

Toplantının ardından milletvekili Gökçen Enç ve beraberindekiler Perşembe pazarında vatandaşlarla ve pazarcı esnafıyla bir araya geldi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler