YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mhk Başkanı Namoğlu: Video Yardımcı Hakem'i En Kısa Zamanda Hayata Geçireceğiz (2)

ROSETTİ: TERİM FUTBOL VE HAKEMLİK KONUSUNDA UZMAN Süper Lig hakemleri ve Süper Lig yardımcı hakemlerinin 2016-2017 Sezonu Devre Arası Semineri'nde

ROSETTİ: TERİM FUTBOL VE HAKEMLİK KONUSUNDA UZMAN
Süper Lig hakemleri ve Süper Lig yardımcı hakemlerinin 2016-2017 Sezonu Devre Arası Semineri'nde konuşan TFF Merkez Hakem Kurulu Hakem Danışmanı İtalyan Roberto Rosetti, Türkçe 'günaydın' diye hakemleri selamladı. Konuşmasında Türkiye'de ve diğer ülkelerdeki terör olaylarından dolayı üzgün olduğunu belirten Rosetti, bunu yaşayan ailelere kendisini yakın hissettiğini kaydetti. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'den çok önemli bir sunum izlediklerini dile getiren Rosetti, Terim'in futbol ve hakemlik konusunda uzman olduğunu söyledi.
Fiziksel testten geçtiklerini kaydeden Rosetti, mental ve teknik olarak 100 üzerinde pozisyon izleyerek sezona hazırlandıklarını kaydetti. Roberto Rosetti, "Futbol her zaman hızlanarak devam ediyor. Süper Lig önemli maçlara sahne oluyor. Kendi işimizde çok çalışarak hazırlık yapmalıyız. Hakemlerin önceliği oyunu ve oyuncuları korumak" dedi.
AYNI POZİSYONLARDA AYNI CEZA
Futbol klipleriyle sunum yapan Rosetti, ayak ayak üzerine gelen hareketlerde hakemlerin oyuncuları cezalandırmasını istedi. Arkadan rakibin sağlığını tehlikeye düşürecek hareketlerde oyuncuların kırmızı kartla cezalandırılması gerektiğini kaydeden Rosetti, bu konuda hakemlerden sıfır tolerans istedi. Rosetti, "Kontrolsüz hareketlerde oyuncuya dokunulmaması durumunda bile sarı kart kullanılmalı. Temasın şiddetini dikkate almamız gerekiyor. Hakemlerde istikrar önemli, hakem aynı pozisyonlarda aynı cezaları vermeli" diye konuştu.
NAPOLİ- BEŞİKTAŞ MAÇINDAKİ OFSAYT KARARI
İtalyan hakem Rosetti, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde İtalyan takımı Napoli ile mücadele ettiği ve deplasmanda 3- 2 kazandığı maçtan da bir ofsayt kararını hakemlerle paylaştı. Napoli'nin, maç 2- 2 devam ederken bir golünün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesini değerlendiren Rosetti, "Bu ilginç ofsayt pozisyonunu seçtik. Karar doğru, rakibe olan yakınlık aradaki farkı yaratıyor" dedi.
HAKEMİN ETRAFINI SARMAK MOBBİNG
Rosetti, oyuncaların faul yapan oyuncunun ceza almasını engellemek ya da sağlamak amacıyla hakemin etrafını sarmasının mobbing ve tacize girdiğini belirterek, "UEFA talimatlarına göre mobbing ve taciz en azından sarı kart gerektirir" dedi.
Programın kapanış konuşmasını yapan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, hakemlere maçtan önce fizik ve mental olarak hazır olmaları uyarısı yaptı. Namoğlu, "Sahada iyi yer alarak pozisyonları çok daha iyi göreceğiz. İnanıyorum ki ikinci yarı çok daha iyi maçlar çıkaracağız. Bütün arkadaşlarıma hakem şansı ve üstün başarı diliyorum" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler