YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Minik Habip'e Annesi, Böbreğiyle Yeniden Can Oldu

Erol AKKIR/ANTALYA, Van'ın Erciş İlçesi'nde oturan Güney Ailesi'nin üçüncü çocuğu Habip'in, doğuştan polikistik böbrek yetmezliği hastalığı olduğu anlaşıldı. 2.5 yaşına

Minik Habip'e Annesi, Böbreğiyle Yeniden Can Oldu

Erol AKKIR/ANTALYA, Van'ın Erciş İlçesi'nde oturan Güney Ailesi'nin üçüncü çocuğu Habip'in, doğuştan polikistik böbrek yetmezliği hastalığı olduğu anlaşıldı. 2.5 yaşına geldiğinde böbrek yetmezliği başlayan Habip Güney'in doktorları, diyalize girmesi gerektiğini söyledi. 3 çocuk annesi Senem Güney, 2 ay diyalize giren oğlunun çektiği acıya daha fazla dayanamayınca böbreklerinden birini vermek istedi.
Ailenin geldiği Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde yapılan tetkikler sonucu, nakilde sakınca olmadığı belirlendi. Organ Nakli Merkezi Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, anneden alınan böbrek, Habip Güney'e başarıyla nakledildi.
Mutluluğunun kelimelerle anlatılamayacağını söyleyen Senem Güney, “Oğluma birinci hayatını dünyaya getirirken, ikinci hayatı da şimdi verdim. Diğer böbreğimi de isteseler hemen veririm. Böbreğim ve kalbim evladıma feda olsun. Hayatımı evlatlarım için veririm, ben onlar için yaşıyorum. Allah'a şükür oğlum şimdi çok iyi" dedi.
Ameliyatla ilgili bilgi veren Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, “Hasta 2 ay önce diyaliz programına alındı. 7 ay öncesinden de Sağlık Bakanlığı Böbrek Bekleme Sırası'na kaydı yapılmıştı. Ancak anne yüreği dayanamadı ve verici oldu. Anne ve oğlunun sağlık durumu iyi. Taburcu etmeye hazırlanıyoruz" diye konuştu.
Asıl amaçlarının kadavradan organ naklini artırmak olduğunu kaydeden Doç. Dr. Aliosmanoğlu, "Amaç canlıdan canlıya nakil yapmak olmamalı, organ bağışının artırılması gerekmektedir. Kadavra bağışının ülkemizde az olması sebebiyle canlıdan canlıya bağış daha fazla" dedi.

Minik Habip'e Annesi, Böbreğiyle Yeniden Can OlduMinik Habip'e Annesi, Böbreğiyle Yeniden Can OlduMinik Habip'e Annesi, Böbreğiyle Yeniden Can Oldu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler