YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muratpaşa Belediyesi'nde 50 Park Hizmete Girdi

 Muratpaşa Belediyesi tarafından ilçenin farklı mahallelerine yapılan 50 park, toplu açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunuldu.

Muratpaşa Belediyesi tarafından ilçenin farklı mahallelerine yapılan 50 park, toplu açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunuldu. Metin Kasapoğlu Caddesi'nde bulunan Gezi Parkı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, bu pakın adını iki ay önce mecliste verdiklerini, bugün de açılışının yapılmasını düşündüklerini kaydetti. Türkiye'deki yaşanan son olaylara karşı duyarlı yaklaştıklarını belirten Evcilmen, Gezi Parkı ile 50 parkı açmayı düşündüklerini söyledi. 6 ayda 50 parkı bitirdiklerini ifade eden Evcilmen, bu parkların bitiminde emek harcayan herkese teşekkür etti. Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi'nde belediye başkanı olarak göreve geldiği ilk yıllarda 8 park bulunduğunu, bu sayının 570'e ulaştığını söyledi. Çevreciliğin "bir moda olmadığına" değinen Evcilmen, çevreciliğin bir yaşam biçimi ve uygulama olduğunu kaydetti. Açılışı yapılan parklardan Gezi Parkı'nın önceki dönemlerde harabe halinde olduğuna işaret eden ve göreve gelir gelmez bu alanı düzenli hale getirdiklerini belirten Evcilmen şöyle devam etti: "Bizimle birlikte park sayısı 570'e ulaştı. Bizim yönetimimiz, yeşile saygının adı olmuştur. Göreve geldiğimde ilk yıllarda kişi başına yeşil alan 1,49 metrekare iken bizimle yeşil alan oranı 7.04 olarak Avrupa Birliği'nin ortalamasını geçtik." Konuşmanın ardından parkın açılış kurdelesi kesildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler