YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muratpaşa Kaymakamlığı, sosyal yardımlarda kartlı sisteme geçti

Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı, sosyal yardımlarda banka kartı uygulamasına geçti. Artık ihtiyaç sahiplerine yardım paketi yerine...

Muratpaşa Kaymakamlığı, sosyal yardımlarda kartlı sisteme geçti

Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı, sosyal yardımlarda banka kartı uygulamasına geçti. Artık ihtiyaç sahiplerine yardım paketi yerine kişiye özel ‘Harcama Kartı’ verilecek. Yardıma muhtaç aileler, üç ayda bir 150 TL yüklenecek kartlarla ihtiyaçlarını karşılayacak. Ziraat Bankası tarafından ücretsiz olarak verilecek kartlar, sadece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Kızıltoprak Mahallesi'ndeki Dayanışma Evi Sosyal Market’te geçerli olacak. Yardıma muhtaç vatandaşlar, para yüklenen kartları sayesinde ihtiyaçlarını Sosyal Market’ten temin edebilecek.
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Sosyal Yardımlaşa ve Dayanışma Vakfı’nın Kızılay ile yaklaşık 1,5 yıldan beri yürüttüğü Dayanışma Evi projesi kapsamında çalışmalarının gelişerek devam ettiğini söyledi.
Dayanışma Evi’nin ilk başta ihtiyaç fazlası malzemeleri yoksul vatandaşlara ulaştırılması konusunda bir proje şeklinde başladığını belirten Kocabaş, ancak Antalya halkının katkılarını görünce projeyi genişletmeye karar verdiklerini bildirdi.
Yaklaşık 2 yıl içinde 10 ton civarında etin hayırseverlerin katkısıyla vatandaşlara ulaştırılmasının, projeyi hızlandırmalarına neden olduğunu kaydeden Kocabaş, “Ramazan ayı geldi gıda paketi vereceğiz. Paketi eve dağıtmak da bir yöntem. Ama verilen gıdalar sağlıklı mı? Miktar olarak üç ayda verdiğimiz malzemelerin bir defada verilmesi doğru mu? Değil mi? Etin de fazla beklememesi gerektiğinden dolayı market fikri ortaya çıktı. Bu markette kartla alışveriş yapılması gündeme geldi. Bu konuda özel şirketlerle görüştük. Çok büyük komisyonlar istediler. Ancak Ziraat Bankası bu sistemi bize ücretsiz sundu.” diye konuştu.
Karta herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan geliri olmayan yardıma muhtaç ailelerin sahip olabileceğini vurgulayan Kocabaş, aile fertlerinden birinin sigortalı bir işe girdiği zaman bu hakkın kaybedileceğini aktardı.
Projeden 5 bin civarında hanenin yararlanacağı bilgisini veren Kaymakam Kocabaş, Dayanışma Evi’nde kart uygulamasına geçilmesinin ardından Muratpaşa ilçesinde yaşayan yardıma muhtaç vatandaşların bir mağazada alışveriş yapıyormuş gibi kendi istekleri, ihtiyaçları ve beğenileri doğrultusunda ihtiyaçlarını temin edeceklerini kaydetti.
Yardımların Türkiye’nin her yerinde aynı şekilde dağıtıldığını dile getiren Kocabaş, şöyle devam etti: “Ancak bazı yerlerde market sistemi şeklinde uygulamalar var. Ziraat Bankası’nın sağlamış olduğu kartlı sistem Türkiye’de ilk. Başka bir yerde böyle bir sistem söz konusu değil.”
Ziraat Bankası Antalya Bölge Müdürü Recep Öztürk ise ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinin vakıf aracılığıyla yapıldığını belirterek, banka olarak projeye katkılarının ödeme sisteminin altyapısını kurmak olduğunu söyledi. Projeye özel yaklaşık 5 bin civarında kart hazırladıklarını kaydeden Öztürk, “Kartlar çipli. Hak edişler yükleniyor. Kart sadece bu markette geçiyor. Harcandıkça da içindeki bakiye azalıyor. Kartlar şahıslara özel olduğu için harcamaların takibi yapılabiliyor. Kartın en önemli avantajı vatandaşların öncelikle ihtiyaçlarına göre bir harcama planlarının oluşturulmasının sağlanması. Böyle bir sistem Türkiye’de ilk oldu. Sanırım birçok kurum açısından örnek teşkil eder.” bilgilerini verdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler