YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Noel Pazarı Parasıyla Engellilere Seyyar Asansör Alınacak

Antalya’nın Alanya ilçesinde sivil toplum örgütlerinden oluşan Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, bugün kurduğu noel pazarından...

Noel Pazarı Parasıyla Engellilere Seyyar Asansör Alınacak

Antalya’nın Alanya ilçesinde sivil toplum örgütlerinden oluşan Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, bugün kurduğu noel pazarından elde ettiği parayla engelli vatandaşlara seyyar asansör alacak.

Alanya Belediyesi’nin 2004 yılında bünyesinde oluşturduğu Yabancılar Meclisi tarafından bu yıl 3'üncüsü kurulan 'Uluslararası Alanya Noel Pazarı' renkli görüntülere sahne oldu. İskele Meydanı’nda 16 metre yüksekliğinde Noel ağacının çevresinde kurulan Noel Pazarı'nda, ilçede yerleşik yaşayan yabancılar stant açarak, ülkelerine özgü yiyecek, içecek, kıyafetler, el işi ve değişik hediyelik eşyaları sattı.

Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü Başkanı Stanislaw Kargul'un de katıldığı pazar çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin akınına uğradı. Pazarda, müzik dinletisi ve 'Christmas' müziği eşliğinde Noel'e özgü gösteriler yapıldı. Etkinliklere Alanya'daki Almanya, Finlandiya, Rusya, Danimarka, İsveç, Norveç ve Polonyalı yabancı dernek temsilcileri katıldı.

Noel pazarını engelliler yararına düzenlediklerini belirten Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya farklı kültürden birçok insanın entegre olduğu bir şehir olduğunu söyledi. Karaoğlu, “Bugün elde edilen gelirle engelli vatandaşlarımıza seyyar asansör alacağız. Destek veren herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü Başkanı Stanislaw Kargul de, Polonyalı turistlerin Alanya'yı çok sevdiğini dile getirdi. Bu etkinliğe her türlü desteği vereceklerini belirten Kargul, “Noel pazarına Alanya'daki derneğimiz de katılarak Polonya'nın reklamını yapıyor. Biz de bu etkinliğin reklamını Polonya'da ve Ankara'da yapacağız." diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler