YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖMER ULUSOY: ASIL MAĞDUR BENİM

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içinde 6 Nisan 2008 günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda tabancayla ateş eden Ömer

ÖMER ULUSOY: ASIL MAĞDUR BENİM

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içinde 6 Nisan 2008 günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda tabancayla ateş eden Ömer Ulusoy, 437 gündür cezaevinde kaldıktan sonra Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 14'üncü duruşmada 5 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme heyeti, Ulusoy'un cezaevinde kaldığı süreyi ve temyiz aşamasını gözönüne alarak yurtdışına çıkış yasağı koyup Ulusoy'un tahliyesine karar verdi. 2010 yılı mayıs ayında, aşık olduğu kadının oturduğu apartmanın önünde tabancayla havaya ateş ve polis merkezinde devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan ve Ağustos ayında tahliye edildikten sonra duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle yeniden tutuklanan Ömer Ulusoy, ikinci kez tahliye edildi. Bu davada 9 yıl hapse mahkum edilen Ulusoy, yeniden tutuklandı.
ASIL MAĞDUR BENİM
Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylar nedeniyle aldığı 5 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay tarafından az bulunarak bozulan Ömer Ulusoy'un yeniden yargılamasına, Antalya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Kamu malına zarar verme, kasten öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız ateşli silah bulundurma, silahla tehdit, suç işlemeye alenen tahrik suçlarından yargılanan Ömer Ulusoy, Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylarda asıl mağdurun kendisi olduğunu iddia etti.
HAVAYA ATEŞ ETTİM
Olaylar sırasında kendilerini 300-400 kişilik bir grubun kovaladığını söyleyen Ulusoy, kendisini ve arkadaşlarını korumak için havaya ateş ettiğini ileri sürdü. "Ben öldürme kastıyla eteş etmedim. Öldürme kastını kabul etmiyorum. Öldürme teşebbüsüm olsaydı, 300-400 kişiden birine kurşun isabet etmez miydi? Ben havaya ateş ettim. Ayrıca biz onlara değil onlar bize saldırdı. Beraatimi istiyorum" dedi.
DURUŞMA 23 ARALIK'A ERTELENDİ
Ömer ulusoy ile birlikte aynı suçtan tutuksuz yargılanan diğer sanıklar Çağrı Bulut, Ahmet Çuhadar, Tahir Kara, Savaş Yıldız, Mehmet Şahin de suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan Tahir Kara, kuru sıkı tabancayla adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılandığını belirterek, bu suçu kabul etmediğini söyledi. Sanık avukatlarından Süleyman Kızıl da müvekkillerinin beraatini talep etti.
Mahkeme, heyet değişikliği nedeniyle dosyanın incelemeye alınmasına, başka bir suçtan hükümlü Ömer Ulusoy'un tahliye olmadığı takdirde hazır edilmesi için müzekkere yazılmasına ve duruşmanın 23 Aralık tarihine bırakılmasına karar verdi.
ULUSOY ÖNLEMİ
Antalya Açık Cezaevi'nde kalan Ömer Ulusoy, duruşmadan sonra kantinde karnını doyurdu ve cezaevine götürüldü. Ömer Ulusoy'un davası nedeniyle Antalya Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler