YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Organ Bağışı Duası Gerçek Oldu

Erol AKKIR/ANTALYA, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bir yıldır kalp nakli olmayı bekleyen 32 yaşındaki Sinan Hançer, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde üç gün

Organ Bağışı Duası Gerçek Oldu

Erol AKKIR/ANTALYA, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bir yıldır kalp nakli olmayı bekleyen 32 yaşındaki Sinan Hançer, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde üç gün önce silahla yaralanma sonucu götürüldüğü Edremit Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 35 yaşındaki Bilal Afacan'ın bağışlanan kalbiyle yaşama tutundu. Akdeniz Üniversitesi Kalp Damar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi, 3 saat süren operasyonla nakli gerçekleştirdi.
Sinan Hançer, nakil öncesi yakınlarına yaptığı açıklamada, "Bayram sonunda aldığım haber beni çok mutlu etti. Namaz sonunda dua ederken hastanedeki odama gelen yetkililer 'Gözün aydın, beklediğimiz kalp bulundu. Nakil için hazırlıklara başlıyoruz' dedi. O an dualarımın gerçekleştiğini anladım" dedi.
Hastanın durumu ve operasyonla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ömer Bayezid, "Balıkesir Edremit'ten ekibimiz tarafından çıkarılarak Antalya'ya getirilen kalbi, saat 02.00'de başlayan ve 3 saat süren operasyonla Sinan Hançer'e naklettik. Kalp naklinde ideal süre 5 saattir. İdeal süreden daha kısa sürede, 3 saatte nakli gerçekleştirdik. Hastamızın durumu şu an çok iyi. Herşey istediğimiz gibi geçti. Hastamızın genç ve yeni dünyaya gelen bir evladının olması bizim için önemliydi. Hastamız 1 hafta gözetimimiz altında kalacak" diye konuştu.

Organ Bağışı Duası Gerçek Oldu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler