YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otel ekipmanları fuarı, 2 milyar liralık iş hacmi oluşturacak

Anfaş Hotel Equipment Fuarı, 18-21 Ocak 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da 23’üncü kez açılacak....

Anfaş Hotel Equipment Fuarı, 18-21 Ocak 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da 23’üncü kez açılacak. Her sene yerli ve yabancı konaklama, ağırlama ve ikram sektörü profesyonellerinin büyük ilgi gösterdiği fuarın 2 milyar dolar ticaret hacmi oluşturması bekleniyor. Sektörün yoğun ilgisine sahne olacak fuar, 40 bin metrekare alanda düzenlenecek. Fuar için 24 ülkenin turizm bakanına davet gönderildi.
Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, düzenlediği basın toplantısında fuar hakkında bilgi verdi. Ticaret müşavirleri aracılığıyla yurt dışında yoğun tanıtım yaptıklarını kaydeden Çalık, “2011 yılında 550’si yabancı olmak üzere toplam 28 bin 212 sektör profesyonelini ağırlayan Anfaş Hotel Equipment Fuarı’nın 2012 yılında 34 bin profesyonel ziyaretçi tarafından gezilmesini hedefliyoruz.” dedi. Çalık, fuarın Türk sektör firmalarına uluslararası ticaret yapma fırsatı da sunacağını vurguladı.

AVUSTURYA FİRMALARI STAND AÇACAK
Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği, Anfaş Hotel Equipment Fuarı’nda stand açacak. Turistik işletmelerde kullanılan tekstil, yatak, çevre dostu elektrikli tren ve otobüsler, dekorasyon malzemeleri ve modüler yüzer sistemler ürün grupları ile 8 Avusturya sektör firmasının tanıtımı yapılacak. Büyükelçilik ayrıca Anfaş Hotel Equipment Fuarı esnasında konuyla ilgili bir seminer ve basın toplantısı da düzenleyecek.
Sektörün önemli kuruluşlarından Mutfak Aletleri Üreticileri ve Isıtma Sanayicileri Derneği (HKI), Anfaş Hotel Equipment Fuarı’nda firmalarla görüşecek. Avrupa genelinden 174 üyesiyle Almanya merkezli olarak hizmet veren HKI, temsilcileriyle fuarı ziyaret edecek. HKI yetkilisi Helm, amaçlarının Türk pazarında yeni distribütörler bulmak olduğunu söyledi.

KAZAKİSTAN’DAN 25 KİŞİLİK HEYET GELİYOR
Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer de, Kazakistan’daki önemli derneklerin başkanları ve sektör temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktardı. Almatı Sanayi ve Ticaret Odası, Kazakistan Türk İş Adamları Derneği Kazakistan Turizm Derneği üyelerinden oluşan 25 kişilik bir heyetin fuarı ziyaret edeceğini bildiren Seçer, restoran ve otel sahiplerinden oluşan heyetin yeni yapılan ve yenilenmekte olan işletmeleri için satın alma yapacağını kaydetti.
Kazakistan Almatı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mukhtarkhan Bigarov, gönderdiği mesajda, fuar için bir alım heyeti oluşturduklarını belirtti. Türkiye’nin otelcilik konusundaki olumlu deneyimleri olduğunu ifade eden Bigarov, “Kazakistan Cumhuriyeti, otelcilik ve restoran sektörlerinde ciddi gelişme gösteriyor. Bu yüzden büyük bir alım heyeti ile birlikte fuarı ziyaret etmek istiyoruz.” dedi.
Kazakistan’ın yanı sıra 8 Balkan ülkesinden 5 bin oteli temsil eden Balkan Otelciler Birliği 30 kişilik, Kuzey Kıbrıs Otelciler Birliği de 18 kişilik alım heyeti ile fuarı ziyaret edecek. Ekonomi Bakanlığı da fuara 27 ülkeden alım heyeti davet etti.
Fuar çerçevesinde çeşitli yarışmalar da düzenlenecek. Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması, Antalya Temizlik Hizmetleri ‘3. Housekeeping Yaratıcı Konsept ve Tasarım Yarışması ve İnnovdesign İç Mekan Tasarım Yarışması’ gerçekleştirilecek.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler