YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prof. Dr. İlter: Akne Bir Hastalıktır, Ilaçla Tedavi Edilir

Süleyman EKİN/ANTALYA, Türk Dermatoloji Derneği'nin bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Dermatoloji Kış Okulu devam ediyor. Belek bölgesindeki Ela Quality Resort Otel'de

Prof. Dr. İlter: Akne Bir Hastalıktır, Ilaçla Tedavi Edilir

Süleyman EKİN/ANTALYA, Türk Dermatoloji Derneği'nin bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Dermatoloji Kış Okulu devam ediyor. Belek bölgesindeki Ela Quality Resort Otel'de düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin çeşitli illerinden 130 kurumdan 64 dermatoloji asistanı katılıyor. Okulda cilt kanserleri, bağ dokusu hastalıkları, pisoriasis Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilsel İlter, akneler konusunda asistanları bilgilendirdi. Prof. Dr. İlter, aknelerin genellikle 13- 20 yaş aralığında ergenlik döneminde görüldüğünü belirterek, ileri yaşlarda da görülebildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlarda 40 yaşa kadar aknenin görülebildiğine işaret eden Prof. Dr. İlter şöyle konuştu:
"Ergenlik döneminde görülen akne çok önemli. Çünkü kişinin sosyalleşmeye başladığı yaş. Tam kız- erkek arkadaşlıklarının başladığı, arkadaşlık ortamlarının çok önemli olduğu bir döneme denk geliyor. Onun için bizim çok önemsediğimiz bir deyimimiz var; 'Akne hem kalpte, hem yüzde iz bırakıyor.' Bu nedenle yakalandığı zaman mutlaka ama mutlaka tedavi edilmeli."
'1 HAFTA 10 GÜNDE TEDAVİ OLMAZ'
Bu konuda ailelerin de çocuklarını tedavi ettirmeleri konusunda daha duyarlı davranması gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Nilsel İlter, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da akneyi kimin tedavi edeceğidir. Bu tedavi işi mutlaka ehil ellerde olmalıdır. Tabii ki tedavi edecek olan kişinin de dermatoloji uzmanı, deri ve zührevi hastalıklar uzmanı olması gerekir. Böyle bir kişiye müracaat edildiği zaman aknenin en doğru tedavisi yapılacaktır. Akne tedavisi konusunda çok değişik yönlendirmeler oluyor. Medyada piyasada yer alan pek çok reklam var. Değişik değişik maskeler, lazerlerle ilgili. Aknenin bir hafta, 10 gün, bir ay içerisinde tedavi edilebileceğine dair vaatler olabiliyor. Oysa böyle bir şey mümkün değil. Akneyi bir hafta 10 günde tedavi edebilecek bir ajanımız yok."
'TEDAVİYİ UZMAN HEKİM YAPMALI'
Bütün hastalıklarda olduğu gibi aknenin ilaçla tedavisinin mümkün olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nilsel İlter, sözlerini şöyle tamamladı:
"Akne her ne kadar basite alınsa da bir hastalıktır. O nedenle tedaviyi bir uzman hekim yapmalı. Ve bu tedavi ilaçlarla olmalı. Lazerlerle, maskelerle, kozmetiklerle, aknenin tedavisi mümkün değil. Bunlar kullanılmasın demiyoruz. Bunlar akne tedavisine yardımcılar. Asla tek başına tedavi edici değillerdir. Bu konuda herkesin mutlaka bilinçli olması gerekiyor."
Dermatoloji Kış Okulu, 11 Aralık'ta sona erecek.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler