YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan'da Külliye Camii'ne turist ziyaretleri iki katına çıktı

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Külliye Camii, Ramazan ayında turistlerin akınına uğruyor. Ramazan öncesinde camiyi günlük ortalama...

Ramazan'da Külliye Camii'ne turist ziyaretleri iki katına çıktı

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Külliye Camii, Ramazan ayında turistlerin akınına uğruyor. Ramazan öncesinde camiyi günlük ortalama 350 turist gezerken, mübarek ayın başlamasıyla birlikte günlük 800 turist camiye ziyarette bulunuyor. Külliye Camii'ne gelen turistler içeri girmeden önce şadırvanda turist rehberlerinin anlatımı ile abdest alıyor.
SST Turizm Seyahat Acentesi Turist Rehberi ve İnanç Turizmi Uzmanı Cemal Uysal, 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte turistlerin camilere karşı ilgilerinin arttığını söyledi.
Uysal, Antalya'ya getirdikleri Alman turistleri Side Antik Kent'te arkeoloji, Oymapınar'da eko turizmi ile Manavgat Irmağı'nda bot turu yaptırdıktan sonra Külliye Camii'nde inanç turizmine yönelik çalışma yaptıklarını kaydetti.
Yaptıkları istatistik çalışmasına göre Alman turistlerin yüzde 90'ının hayatlarında ilk defa camiye Türkiye'de Manavgat'ta girdiklerini belirten Uysal, Alman turistlerin İslam dini hakkında bilgilenme konusunda ilgilerinin yüksek olduğunu söyledi.
Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: "Haftanın belirli günlerinde Külliye Camii'ne yaptığımız inanç turlarına Ramazan ayında büyük ilgi oldu. Alman, Belçika, Hollanda, Avusturya, İtalya ve İngilizler cami ziyaretlerini seviyor. Camiye girmeden önce şadırvanda abdest alımını uygulamalı gösteriyoruz. İnanç turlarımıza genelde çocuklu aileler katılıyor. Cami içinde namaz kılınmasını uygulamalı gösteriyoruz. Namazdan kılınmasından önce 40 dakika İslam dini hakkında Almanca genel bilgilendirme yapıyoruz. Sorusu olan turistlerin sorularını cevaplıyoruz. Cami ziyaretleri ile çoğu turistin İslam dini hakkındaki önyargıları kırılıyor. Tur sonrası bazı turistler 'biz İslam dinini yanlış biliyormuşuz' itirafında bulunuyor."
Cami içinde ibadetle ilgili uygulamalı anlatımları, turistlerin daha dikkatlice ve can kulağıyla dinlediğini belirten Thistle Travel Turizm Seyahat Acentesi Rusça Turist Rehberi Murat Teğmen, turistlere mabet içinde abdest alınışından namazın kılınışına kadar ibadetleri uygulamalı gösterdiğini söyledi.
Firmalarının haftada bir gün Anadolu turu programı çerçevesinde Rus ve Baltık ülke turistlerini Aspendos Tiyatrosu, Side Antik Kent, Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Selge ve Seleukeia Antik Kent, Manavgat Şelalesi ve bot turuna çıkardıktan sonra topluca Külliye Camii'ni ziyaret ettiklerini belirten Murat Teğmen, uygulamalı namaz kılışını göstermeden önce bazı turistlerin kendisi ile birlikte abdest aldığını söyledi.
Teğmen, "Ziyaret ettiğimiz camilerde din görevlisi varsa namazın kılınışını hocalarımıza yaptırıyoruz. Ramazan ayının başlaması ile birlikte Orta Avrupa ve Rus turistler inanç turlarına yoğun ilgi gösteriyor. Avrupalı ve Rus turistler İslam dini ile ilgili konu anlatımında çok soru soruyorlar. Soruları cevaplayınca memnun oluyorlar. Turistler en çok 'İmamlar da Hristiyan din adamı papazlar gibi camide günah çıkarıyor mu?' sorusunu soruyor. " diye konuştu.
Alman diş hekimi Marianne Bilm, hayatında ilk defa camiye Manavgat'ta girdiğini söyledi. Her hangi bir dine inanmadığını ve ateist olduğunu belirten Bilm, İslam dini hakkında fazla bilgi sahibi olmadığı için inanç turuna katıldığını kaydetti.
İslam dini hakkında bilgi sahibi olmak için Almanca Kur'an-ı Kerim satın aldığını belirten Bilm, Külliye Camii'nin çini işlemesine hayran kaldığını kaydetti. Bilm, "55 yaşındayım hayatımda ilk defa camiye Türkiye'de girdim. Cami içi bana huzur verdi. Her hangi bir dine inanmıyorum. İslam dini hakkında ilk defa geniş çaplı bilgiyi inanç turunda öğrendim. Müslümanların oruç tutması ile ilgili bilgi sahibi oldum. İslam dini hakkında bilgi sahibi olmak için Almanca Kur'an satın aldım." diye konuştu.
Külliye Camii imam hatibi Mustafa Yılmaz, 11 ayın sultanı Ramazan da camilerine turist ziyaretlerinin artış gösterdiğini söyledi. Camiye gelen turistlere İslam dini hakkında Almanca bilgilendirme yaptığını belirten Yılmaz, camiyi günlük 800 turistin ziyaret ettiğini kaydetti.
Öte yandan Manavgat Müftülüğü'nün verilerine, göre Külliye Camii'ni yıllık 200 bin yabancı turist ziyaret ediyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler