YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selzedelere 5 Milyon Liralık Ödenek

Kamil ATALAY/ MANAVGAT Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, geçen yıl 25 Ekim'de ilçede yaşanan sel felaketi sonucu kurulan zarar tespit

Selzedelere 5 Milyon Liralık Ödenek

Kamil ATALAY/ MANAVGAT Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, geçen yıl 25 Ekim'de ilçede yaşanan sel felaketi sonucu kurulan zarar tespit komisyonuna 228 tarımsal hasar, 570 ev ve deposu, 585 işyeri ve deposu, 575 şahsa ait araç ve diğerleri olmak üzere toplam 1958 yerin zarar gördüğünün tespit ve beyan edildiğini söyledi. Selzedelere ödenmek üzere Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı tarafından 5 milyon liralık ödenek ayrıldığı belirten Kaymakam Bulgurlu, ödeneğin kullanılması amacıyla yapılan toplantıda tarım alanları için 8 bin lira, evler için 5 bin lira, ev depoları için 1000 lira, işyerleri için 4 bin lira, işyeri depoları için 2 bin lira, araçlar için de 1500 lirayla sınırlı olmak koşuluyla yardım yapılmasına karar verildiğini kaydetti.
Tarım alanları zarar gören ve sigortası olmayan 218 üreticiye 1 milyon 463 bin lira yardım yapılacağını aktaran Kaymakam Bulgurlu, evi ve deposu zarar gören 574 vatandaşa toplam 1 milyon 147 bin lira, ev deposu zarar gören 187 kişiye toplam 180 bin 400 lira yardım yapılmasına karar verildiğini vurguladı. İşyeri zarar gören 318 kişiye toplam 1 milyon 151 bin 725 lira, deposu zarar gören 45 kişiye de 88 bin lira nakdi yardım yapılacağını belirten Kaymakam Bulgurlu, şube ve deposunun vergi kaydı olmayan 78 kişiye ve işyeri sigortası olan 72 kişiye yardım yapılmayacağını söyledi.
'ADRESİ TUTMAYANA YARDIM YOK'
Sel baskını nedeniyle zarara uğradığını söylemesine rağmen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemindeki adresi tutmayan 99 kişiye ve ev deposu adresleri tutmayan 18 kişiye yardım yapılamayacağını kaydeden Kaymakam Bulgurlu, işyerini sel bastığını belirten 72 kişiye de vergi kaydı olmadığı için yardım yapılmayacağına dikkati çekti.
Kaskosu olmayan 507 araç sahibine toplam 753 bin 800 lira yardım yapılmasına karar verildiğini belirten Kaymakam Bulgurlu, kaskosu olan 49 araçla yapılan inceleme sonucunda yeterli bilgi ve belge ibraz edilmeyen 19 araç sahibine yardım yapılmayacağını aktardı.
Kaymakam Bulgurlu ayrıca aşırı yağışların olduğu günlerde kolluk kuvvetleri tarafından Kaymakamlık Afet Bürosu adına esnaftan alınan ve vatandaşa dağıtılan ekmek ve su ücretlerinin faturaları mukabilinde hak sahiplerine ödemelerinin de yapılacağını belirtti. Kaymakam Bulgurlu, yardımların Ziraat Bankası Manavgat Şubesi vasıtasıyla hak sahiplerine ödeneceğini sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler