YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tacizle Suçlanan Müdür Yardımcısına Tahliye

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Muratpaşa İlçesi'ndeki 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, arka arkaya iki taciz olayıyla gündeme geldi. Okulun 12'nci sınıf öğrencisi

Tacizle Suçlanan Müdür Yardımcısına Tahliye

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Muratpaşa İlçesi'ndeki 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, arka arkaya iki taciz olayıyla gündeme geldi. Okulun 12'nci sınıf öğrencisi S.Z.D., müdür yardımcısı M.D.'nin kendisine masaj yaparak cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Ardından 10'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki N.C. de benzer şikayette bulundu. Şikayet üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma sonunda açığa alınan M.D., savcılık soruşturması sonucu da tutuklandı.
Geçen hafta 10'uncu sınıf öğrencisi N.C. ile ilgili cinsel saldırı suçlamasıyla Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan M.D., suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada okuldaki bir personel ile bir öğrenci de, cinsel saldırıya uğradığını iddia eden N.C.'yi yalanladı. Bunun üzerine 27 yıllık eğitimci M.D.'nin tahliyesine karar verildi. Ancak M.D., 12'nci sınıf öğrencisi S.Z.D.'yle ilgili 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan da tutuklu olduğu için tekrar cezaevine gönderildi.
SORUNLU ÖĞRENCİ
Müdür yardımcısı M.D., önceki gün Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, S.Z.D.'yle ilgili davanın ilk duruşmasına katıldı. Bugüne kadar mesleğini küçük düşürecek hiçbir eylemi olmadığını söyleyen M.D., kendisine suçlamada bulunan öğrencinin derslerine çalışmadığını, sigara içtiğini, sık sık disiplin suçu işlediğini, ailesini 'Okulun düzenlediği Çanakkale gezisine gidiyorum' diye kandırıp ortadan kaybolduğunu, bunu tespit edince durumu ailesine anlattığını söyledi. M.D., uyuşturucuyla mücadele için sınıfta yaptıkları bir arama sırasında da S.Z.D.'nin çantasını alıp dışarı kaçtığını anlattı.
Öğrencinin iddia ettiği gibi masaj adı altında dokunarak cinsel saldırı suçunu işlemediğini savunan müdür yardımcısı M.D., S.Z.D.'nin sık sık baygınlık geçiren bir öğrenci olduğunu kaydetti. Revire kaldırılan öğrenciyi diğer öğrencilerle birlikte birkaç kez ayıltmaya çalıştığını anlatan M.D., "Bu olaylar sırasında masaj adı altında öğrenciyle bir temasım olmadı. Bu öğrencimiz hakkında beş- altı kez işlediği disiplin suçlarından dolayı tutanak tuttum. Mağdurenin beni bu nedenle şikayet ettiğini düşünüyorum."
9 ÖĞRENCİ TANIKLIK YAPTI
Ardından, olayla ilgili tanıklık yapması için mahkemeye bildirilen 10 öğrenciden 9'unun ifadesi alındı. Öğrenciler, müdür yardımcısı M.D.'nin lehine ifade verdi. Cinsel saldırıya uğradığını ileri süren S.Z.D.'nin yakın arkadaşı G.D., arkadaşının annesini bile sık sık kandırdığını savundu. G.D., arkadaşının sadece Çanakkale gezisinde değil, başka zamanlarda da annesini kandırıp eve gitmediğini söyledi.
İfade veren öğrencilerden İ.Ç., E.K., R.Y., F.K., B.G., M.K., İ.T. ve B.E. de genç kızın sık sık bayıldığını ve revire kaldırıldığını söyledi. S.Z.D.'ye ilk müdahaleyi kendilerinin yaptığını anlatan öğrenciler, durumu müdür yardımcısına bildirdiklerini ve kolonyayla yüzünü ovaladıklarını söyledi. Genç kızı ayıltmak için müdür yardımcısının masaj yapmadığını, kız öğrencilere yaptırdığını anlatan öğrenciler, cinsel saldırı olayına tanık olmadıklarını belirtti.
N.C. adlı öğrenciye de benzer suçtan yargılanan M.D.'nin atılı suçtan tahliyesine karar verildiğinin anlaşıldığını aktaran Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, ayrıca her iki davanın birleştirilmesinin istendiğini açıkladı. Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin davanın birleştirilmesi talebini kabul eden mahkeme, M.D.'nin adli kontrol şartıyla ve yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verdi. Karar, M.D.'nin yakınları ile duruşmayı izlemek için gelen öğrencileri sevince boğdu.

Tacizle Suçlanan Müdür Yardımcısına TahliyeTacizle Suçlanan Müdür Yardımcısına Tahliye

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler