YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Tarım Girdileri' sergisi Kınık'ta açıldı

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kınık beldesinde 'Tarım Girdileri(TARSER)' sergisi açıldı. Kınık Belediyesi Toptancı Hali'nde açılan...

'Tarım Girdileri' sergisi Kınık'ta açıldı

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kınık beldesinde 'Tarım Girdileri(TARSER)' sergisi açıldı. Kınık Belediyesi Toptancı Hali'nde açılan sergiye Kaş Kaymakamı Selami Kaplankaya, Kınık Belediye Başkanı Ali Bekik, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süel, fide üretim firmaları, tarım ilacı firmaları ve çok sayıda domates üreticisi katıldı.
Ziraat Ajans Genel Müdür Yardımcısı Erdem Güner, organize ettikleri TARSER'in amacının üretici firmalar ile çiftçiyi böyle küçük sergiler ile bir araya getirerek, daha bilinçli ve kaliteli üretim yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Güner, TARSER'in 15- 19 firma ile sınırlı tutularak yapılan bir çiftçi eğitim yayım projesi olduğunu kaydetti.
Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süel, bu tür faaliyetlerin fuarlara dönüşmesini isteyerek, "Bu bölge Antalya'ya uzak olsa da potansiyeli yüksek olan bir bölge. Buralarda tarım fuarının yapılmasını arzu ediyoruz." dedi.
Bu bölgede kendi piyasalarını oluşturamamaktan, fiyatları Kumluca'nın belirlemesinden yakınan Kınık Belediye Başkanı Ali Bekik ise şöyle konuştu: "Bu tür faaliyetleri destekliyoruz ve yardımcı oluyoruz. Bizim buralarda çiftçimiz bilgiye aç, bekliyor."
Kaş Kaymakamı Selami Kaplankaya, ilçenin bu bölgesindeki beldelerin geçimlerini tarımcılık yaparak kazandığını hatırlatarak, şunları dile getirdi: "Bu nedenle yaptıkları işin en iyisini yapmaları için bu tür organizasyonları destekliyoruz. Bu tür organizasyonlar ile çiftçimiz bilinçleniyor, yeni çıkan ürünlerden ve teknolojiden haberdar oluyor ve sonuçta ürettiği ürün daha kaliteli oluyor."
İki gün açık kalacak sergi için Ziraat Ajans Yetkilisi Erdem Güner, Kınık'ta açılan sergi ile bin 500 çiftçiye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, katkılarından dolayı Kınık Belediyesi'ne teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler