YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tığlı: Naras Barajı tamamlanınca Manavgat'ta sel baskınları sona erecek

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, yapımı devam etmekte olan Naras Barajı'nın 2 yıl...

Tığlı: Naras Barajı tamamlanınca Manavgat'ta sel baskınları sona erecek

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, yapımı devam etmekte olan Naras Barajı'nın 2 yıl içinde tamamlanması ile birlikte ilçede kış aylarında sık sık yaşanan su taşkını ve sel baskınlarının sona ereceğini söyledi.
Tığlı, yaptığı açıklamada, temeli geçen yıl Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılan barajın, 2014 yılında tamamlanarak hizmete gireceğini ifade etti. Naras Barajı'nın, Manavgat ve Oymapınar'dan sonra üçüncü baraj olduğunu belirten Tığlı, Naras'ın yapımının Manavgatlıların 40 yıllık hayali olduğunu kaydetti. Barajın bitmesi ile 40 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını ve bölgede olta balıkçılığının yaygınlaşacağını anlatan Tığlı, baraj çevresinde yapılacak olan çevre düzenlemesiyle Manavgat'ta eko turizminin canlandırılacağını söyledi.
Tığlı, "Naras Barajı yapım çalışmalarını yakından takip ediyoruz. 2 yıl sonra tamamlanacak barajla Manavgat'ta kış ayında sık sık yaşanan su taşkınları sona erecek. Aynı zamanda 40 bin dekar tarım arazisi sua kavuşacak. Örtüaltı sera üretiminde öncü olacak." diye konuştu. Tığlı, barajda ayrıca, enerji üretimi de yapılacağını kaydetti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler