YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turan Balaban'ın 'başpehlivanlık' Itirazı Kabul Edildi

İbrahim LALELİ/ANTALYA, Turan Balaban, 2015 yılında yapılan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltı boyu çeyrek finalinde Sinan Kaya ile güreşirken

Turan Balaban'ın 'başpehlivanlık' Itirazı Kabul Edildi

İbrahim LALELİ/ANTALYA, Turan Balaban, 2015 yılında yapılan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltı boyu çeyrek finalinde Sinan Kaya ile güreşirken rakibine yumruk attığı için kırmızı kartla diskalifiye edilmiş ve Sinan Kaya bir üst tura yükselmiş, o yıl başaltı birincisi olmuştu. Daha sonra, Kaya'nın doping cezası bitmeden 2015 Kırkpınar'a güreştiği ortaya çıkmış ve yeniden başaltına indirilmişti. İlk dördün başaltından başa çıkardığı Kırkpınar'da statü gereği Sinan Kaya'nın yerine, çeyrek finalde yendiği Turan Balaban'ın yükseltilmesi gerekiyordu ancak Balaban da diskalifiye edildiği için, altıncı olan Mustafa Batu başa alınmıştı.
Bu gelişmenin ardından Turan Balaban ve antrenörü Hasan Aydın, Tahkim Kurulu'na başvurdu. İtirazda, kırmızı kart gören sporcunun diskalifiye edileceği yönünde talimatta madde bulunmadığı beyan edildi. Tahkim de itirazı haklı buldu. Kararın Güreş Federasyonu'na ulaşması sonrasında Turan Balaban, baş boyunda Kırkpınar'a katılacak.
Turan Balaban, ikizi İsmail Balaban ve Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek ile birlikte belediyeye ait Atatürk Stadı'nda basın toplantısı düzenleyerek kararı açıkladı.
Bundan böyle Turan Balaban'ın başpehlivan olarak er meydanına çıkacağını belirten Başkan Böcek, "Bugün bizim ata sporumuz için önemli bir gün. 2015 yılında Kırkpınar'da üçüncülük hakkımız ihlal olduğu düşüncesi ile dava açılmıştı. 2016 yılında dava sonuçlandı. Mahkeme kararı ile Turan Balaban kardeşim de artık bundan sonra tüm sahalarda başpehlivan olarak güreşecek. Tabi ki ikizi başpehlivanımız İsmail Balaban'a bir rakip daha çıktı" dedi.
BAŞPEHLİVAN OLAN İLK İKİZ KARDEŞ
Kardeşi İsmail Balaban ile birlikte tarihe geçtiklerini söyleyen Turan Balaban, "Geçen yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde talihsiz olaylar yaşamıştım. Hakkımda verilen kararlara itiraz ettim. Mahkeme sürecini kazandık ve haklarımı geri aldım. Önümüzdeki maçlara hazırlanıyorum. Daha önceki yıllarda kardeş olarak baş pehlivanlıkta mücadele eden güreşçi var. Fakat ikiz kardeş olarak ilk biziz. İkiz başpehlivan kardeşler olarak yağlı güreş tarihinde yerimizi alacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAF

Turan Balaban'ın 'başpehlivanlık' Itirazı Kabul EdildiTuran Balaban'ın 'başpehlivanlık' Itirazı Kabul EdildiTuran Balaban'ın 'başpehlivanlık' Itirazı Kabul Edildi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler