YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye’nin tek içecek fuarı 2 Şubat’ta açılıyor

Türkiye’nin tek içecek ihtisas fuarı (Anfaş Bevex), 2-4 Şubat 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da...

Türkiye’nin tek içecek fuarı 2 Şubat’ta açılıyor

Türkiye’nin tek içecek ihtisas fuarı (Anfaş Bevex), 2-4 Şubat 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da açılacak. Antalya Fuarcılık AŞ (Anfaş) tarafından düzenlenecek fuarda, bin 500’ün üzerinde markanın tanıtımı yapılacak. Her türlü içeceğin sergileneceği fuara, 30 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor.
Anfaş Fuarcılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, düzenlediği basın toplantısında fuar hakkında bilgi verdi. Çalık, fuarın daha önce Food Product adı altında düzenlendiğini, yiyecek içecek sektörünün aşırı büyümesinden dolayı ayrı düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Çalık, “Fuar daha önce yiyecek içecek şeklinde yapılıyordu. Sektörün de görüşünü alarak fuarı ikiye ayırdık. Bundan sonra yiyecek fuarı ayrı, içecek fuarı ayrı olacak. Yaptığımız ankette de yüzde 80 bu yönde bir görüş ortaya çıktı.” diye konuştu. Fuarı ayırmakla isabetli bir karar verdiklerini, bunun satışlara da yansıdığını aktaran Çalık, Bevex’in de diğerleri gibi önümüzdeki birkaç yılda büyük bir fuar haline geleceğini ve Antalya ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Bevex’e sektörün tam destek verdiğini dile getiren Çalık, şu bilgileri verdi: “Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği’nin araştırmasına göre, Antalya’da beş yıldızlı bir otelde konaklayan bir turist günlük 3,5 litre içecek tüketiyor.” Çalık, fuarı tanıtım çalışmaları kapsamında Türkiye’de faaliyet gösteren 4 bin 342 otel, 1445 restoran ve fast food, 3 bin 250 bar ve 547 süper market sahibi ve yöneticisine özel davetiye gönderdiklerini aktardı.
Anfaş Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer de, fuara Rusya ve Türki cumhuriyetlerden ziyaretçi geleceğini bildirdi. Almanya’da düzenlenen Anuga ve Rusya’da gerçekleştirilen Pir Hospitality fuarlarında Bevex’in tanıtımını yaptıklarını kaydeden Seçer, Azerbaycan ve Kazakistan’da da yoğun tanıtım çalışmaları yaptıklarını aktardı. Azerbaycan’da ülkenin önde gelen gıda dernekleri ve şirketleriyle görüşmeler yaptıklarını anlatan Seçer, alım heyeti kapsamında da yeni işbirlikleri gerçekleştirdiklerini kaydetti. Seçer, Bevex’in önümüzdeki üç yıl içinde Balkanlarda önemli bir ihtisas fuarı haline geleceğini iddia etti.
Toplantıya katılan Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği (TGYD) Başkanı Aydın Özdemir de fuarın yiyecek, içecek olarak ayrılmasının isabetli bir karar olduğunu belirtti. Fuarların ayrılmasıyla alan sorununun da ortadan kalkacağını ifade eden Özdemir, “Fuar alanı yetmiyordu. Bölünmesi fayda sağlayacak.” dedi. Özdemir, Antalya’daki turistik tesislerde yıllık 350 milyon euroluk içecek tüketildiği bilgisini de paylaştı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler