YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaban keçileri mahalleyi mesken edindi

Adem ÇETİN/AKSEKİ Akseki'nin en uzak mahallelerinden biri olan ve Milli Park niteliğindeki Gidengelmez Dağları'nın batısına kurulu Değirmenlik Mahallesi'nin sakinleri, kış

Yaban keçileri mahalleyi mesken edindi

Adem ÇETİN/AKSEKİ Akseki'nin en uzak mahallelerinden biri olan ve Milli Park niteliğindeki Gidengelmez Dağları'nın batısına kurulu Değirmenlik Mahallesi'nin sakinleri, kış mevsiminde farklı misafirleri ağırlıyor. Gidengelmez Dağları'nda yaşayan koruma altındaki yaban keçileri, her kış kar yağışıyla birlikte otlamak için mahalleye iniyor. Mahalle sakinlerinin bilinçli olması ve avlanmanın yasak olması dolayısıyla kendilerini güvende hisseden yaban keçileri, gündüzleri indikleri mahallede evlerin arasında dolaşarak besleniyor. Genellikle sabah saatlerinde mahalleye inen yaban keçileri, hava kararmadan dağlara dönüyor.
Mahalle muhtarı İsmail Özkan, yaban keçilerinin korunması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, bölgede kaçak av yaptırmadıklarını, köydeki köpeklerin de hayvanlara zarar vermemesi için önlem aldıklarını aktardı.
'MAHALLELİ HAYVANLARI KORUYOR'
Yaban keçilerini fotoğraflamak için mahalleye gelen Fahri Kubilay ise, "Seydişehir'den geldim. Yaban keçilerinin mahalleye indiğini haberlerden ve televizyonlardan izlerdim. Bizzat gidip yerinde göreyim diye buraya geldim ve buna şahit oldum. Yaban keçileri evlerin hemen dibinde, hayvanlarla göz göze geldik. Bu çok acayip bir duygu. Mahalle sakinleri de bu hayvanları çok iyi koruyor. Bizim niye geldiğimizi bile hemen sorguladılar. Burası yaban hayatıyla iç içe yaşayan bir mahalle" dedi.
'AYILAR DA GELİYOR'
Son dönemde mahallenin misafirleri sadece yaban keçileri değil. Bölgede yaşayan diğer yabani hayvanlar da zaman zaman mahalleye iniyor. Bunlar arasında yer alan ayılar ise mahallelide korku yaratıyor. Mahalle sakinlerinden Niyazi Yılmaz ve eşi, mahalleye gece ayı indiğini söylerken, bu nedenle gece sokağa çıkmaya korktuklarını anlattı.

Yaban keçileri mahalleyi mesken edindiYaban keçileri mahalleyi mesken edindi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler