YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'yeni Dünya'nın Kilosu 10 Lira

- ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde hava sıcaklığının artmasıyla yeni dünya ağaçları meyve verdi. Turfanda yeni dünya meyvesi kilosu 10 liradan alıcı

'yeni Dünya'nın Kilosu 10 Lira

- ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde hava sıcaklığının artmasıyla yeni dünya ağaçları meyve verdi. Turfanda yeni dünya meyvesi kilosu 10 liradan alıcı buluyor.
Anavatanı Çin olan 'Malta eriği' ya da 'yeni dünya' adıyla bilinen meyveyi, Gazipaşalı çiftçiler bahçelerde yetiştiriyor. Bölgede üretimi yaygın olmasa da her çiftçinin bahçesinde birden fazla ağaçta yeni dünya meyvesi yetişiyor. Son dönemde havanın ısınmasıyla birlikte ilçe merkezi Korubaşı Mahallesi'ndeki yeni dünya meyveleri olgunlaşmaya başladı. Az sayıda yetişen turfanda yeni dünya meyveleri ise kilosu 10 liradan alıcı buldu. Bazı üreticiler ilçe pazarlarına kendileri götürüp satarken, bazıları ise pazarcılara vererek aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ilçede kayıtlı 2 bin 550 yeni dünya ağacı olduğunu ve bunlardan 1800'ünün meyve verdiğini belirtirken, ağaç başı ortalama 30 kilo verim elde edildiğini kaydetti.
"BU YIL ERKEN YETİŞTİ"
Korubaşı Mahallesi'nde çiftçilik yapan 70 yaşındaki Halise Yıldız, kendisine ait bahçesinde portakal, karadut, avokado, limon ve mandalinanın yanında yeni dünya meyvesi de yetiştirdiğini söyledi. Mevsimin ilk meyvelerinin bu yıl erken yetiştiğini aktaran Yıldız, "5 ağacım var. Bahar mevsimiyle birlikte mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak havanın da etkisiyle 'yeni dünya' ağaçlarımın meyveleri 1 hafta önce olgunlaştı. Gelen misafirlerimize ikram edip, torunlarımla birlikte yiyoruz. Turfanda olarak olgunlaşan meyveleri 10 liradan satıyoruz" dedi.

'yeni Dünya'nın Kilosu 10 Lira

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler