YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yük gemisi kayalıklara oturdu

Rusya’nın Yıesk Limanı’nda KKTC’nin Gazimagosa Limanı’na giden buğday yüklü gemi Antalya açıklarında yan yattı.

Yük gemisi kayalıklara oturdu

Rusya’nın Yıesk Limanı’nda KKTC’nin Gazimagosa Limanı’na giden buğday yüklü Kamboçya bandıralı yük gemisi Antalya’nın Demre İlçesi açıklarında kayalıklara çarpıp, yan yattı. Su almaya başlayan gemide bulunan 2’si kadın 15 mürettebat, Sahil Güvenklik Bot Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.

MÜRETTEBATI SAHİL GÜVENLİK KURTARDI(FOTO GALERİ)

Kamboçya bandıralı ’Zorbey’ adlı 2 bin 400 grostonluk ve 110 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi dün saat 20.30 sıralarında Demre’nin Üçağız Köyü açıklarında kayalıklara çarptı. 28 Ekim’de Rusya’nın Yıesk Limanı’dan yüklenen 301 bin 970 ton buğdayla Kıbrıs’ın Gazimagosa Limanı’na hareket eden geminin makine dairesi hasar gördü. Geminin su almaya başlaması üzerine Kaptan Ahmet Mithat Birtar yardım çağrısında bulundu. Çağrıya anında cevap veren Üçağız Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’na bağlı ekipler, geminin Tersane Koyu’nda demir atmasını sağladı.

Yan yatan geminin batma ihtimaline karşı önlem alan ekipler, personelin gemiyi terk etmesini istedi. Uzun süre gemide bekleyen mürettebattan 7 kişi, daha sonra Sahil Güvenlik botuyla Üçağız Köyü’ne götürüldü. Geminin yardımına Antalya ve Demre’deki yatçılar da gitti. Kaptan Birtar ve gemide kalan 7 mürettebat, gelen yardım ekipleriyle birlikte makine dairesindeki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Gece boyunca gemideki suyu tahliye eden mürettebat, sabah saatlerinde gemiyi terk etti. Geminin 2’si kadın 8 Azeri ve 7’si Türk olmak üzere 15 mürettebatı, Demre Garnizon Komutanlığı’na getirildi. Kontrolden geçirilen 15 denizcinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

YAKIT SIZDIRIYOR
Demre'de kayalıklara çarparak hasar gören ve Tersane Koyu'na demir atan Kamboçya bandıralı 'Zorbey' adlı yük gemisi, yakıt sızdırdığı gerekçesiyle Antalya Liman Başkanlığı’ndan gönderilen bir römorköre bağlanarak Kekova Körfezi'nin dışına çekildi.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, tehlikeli boyutta olmasa da gemiden denize mazot sızdığını belirtti. Geminin demir attığı Tersane Koyu'nda deniz yüzeyinde yer yer yakıt birikintileri tespit ettiklerini kaydeden Karaman, "Konu gerekli mercilere bildirdi. Bölge sürekli kontrol ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da bilgi verdik. Gerekli önlemler mutlaka alınacak. Kekova, bir dünya cenneti. Bu cennetin kirlenmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler