YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yük gemisi sulara gömüldü

Antalya'da kayalıklara çarparak motor bölümünden yara alan Kamboçya bandıralı 'Zorbey' adlı kuru yük gemisi battı.

Yük gemisi sulara gömüldü

Antalya'nın Demre İlçesi'nde kayalıklara çarparak motor bölümünden yara alan Kamboçya bandıralı 'Zorbey' adlı kuru yük gemisi, demir attığı Tersane Koyu'nda ambarlarında bulunan 3 bin 19 ton buğdayla battı.

Rusya'nın Yieks Limanı'nda yüklediği 3 bin 19 ton buğdayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimagosa Limanı’na götüren 2400 grostonluk Kamboçya bandıralı Zorbey adlı kuru yük gemisi, 3 Kasım 2011'de Kaş'ın Karada Koyu'nda kayalıklara çarptı. Motor bölümünden yara alan gemi, su almaya başladı. Kaptan Ahmet Mithat Birtar tarafından Tersane Koyu'na getirilen gemi, burada demir attı. Halatlarla kayalıklara da bağlanan kuru yük gemisindeki 25 ton yakıt, denize dökülmemesi için boşaltıldı.

3 Kasım'dan bu yana Tersane Koyu'nda bekleyen Kamboçya bandıralı gemi, ambarlarında bulunan 3 bin 19 ton buğdayla önceki gün fırtına nedeniyle tamamen suya gömüldü. Geminin karaya halatlarla bağlandığını hatırlatan turizmci Ahmet Takır, fırtına nedeniyle halatların koptuğunu ve geminin battığını kaydetti. Gemide bulunan buğdayın boşaltılmadığını vurgulayan Takır, parçalanması halinde buğdayın denize döküleceğini ve çevre kirliliğine neden olacağına dikkati çekti.

Yük gemisi sulara gömüldü | www.mynet.com/video

Kekova Koyu'nda yaklaşık 3 aydır yatta tatil yapan Yeni Zelandalı Desire Trattes ise, "Gemi karaya geçildiğinde buradaydım. Mazotun denize akmaması için önlem alındı. Ancak yükü boşaltılmadı. Fırtınada battı, parçalanırsa ciddi bir çevre felaketi yaşanacak. Antalya'nın cennet koyları diye bir şey kalmayacak" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler