YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Salih Üslün'ün yüz naklinden sonraki ilk fotoğrafları

Antalya'da, trafik kazası geçiren Muhittin Turan'ın yüzünün nakledildiği Türkiye'nin 6'ncı yüz nakilli hastası Salih Üslün'ün ameliyattan sonraki ilk görüntüleri basınla paylaşıldı.

Salih Üslün'ün yüz naklinden sonraki ilk fotoğrafları

Antalya'da, trafik kazası geçiren Muhittin Turan'ın yüzünün nakledildiği Türkiye'nin 6'ncı yüz nakilli hastası Salih Üslün'ün ameliyattan sonraki ilk görüntüleri basınla paylaşıldı.

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzü, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Edirne'den gelen çiftçi 54 yaşındaki Salih Üslün'e geçen 23 Ağustos'ta nakledildi.

BİR AYA TABURCU ETMEYİ PLANLIYORUZ

Ameliyatı gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ömer Özkan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “82’inci günü bugün. Bu kadar güne rağmen sabretti. İlk defa görüyor. Bize göre de iyi olmuş. Kendisi beğendi. Artık yemeğini yiyip içebiliyor. Kısa sürede boğazındaki deliği kapatmayı planlıyoruz. Gün içinde yavaş yavaş antremanlara başladı. Bir aya kadar ondan da kurtulur diye düşünüyorum. Sağlıklı bir şekilde evine taburcu ederiz. Bir, bir buçuk aya taburcu etmeyi planlıyoruz. Hayatını kendi evinde normal şekilde devam ettirsin diye.”

ARTIK YEMEK YİYEBİLİYOR

Üslün’ün göz kapakları için bir operasyon yapıldığını belirten Prof.Dr.Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Daha sonra sinirler çalışmaya başladığında kasların hareketleri yerine geldiğinde, bu üç ayı bulur, umuyoruz herhangi bir ameliyata gerek kalmaz. Salih bey bizim yaptığımız litaratürde ender vakalardan biri. Alt çene, üst çene, tam yüz, dilin tabanı ve ön kısmı ile beraber artık dil hareketleri var. Yemeğini rahatlıkla yiyebiliyor. İleride çok daha rahat yiyebilecek. 5-6 yıldır hiçbir şekilde yemek yiyemeyen bir insanken, artık bunun tadını alarak yapabiliyor. Nefes borusu kısmını hallettiğimizde hem rahat nefes alacak hem daha rahat yemek yiyebilecek.”

BEŞ YILDIR YEMEK YİYEMİYORDU

Oğlu Serkan Üslün de çok mutlu olduklarını belirterek, “Babam benden genç görünüyor. Babam için herşey önemli. Yemek yemesi, duruşu önemli. Beş yıldan bu yana yemek yiyemiyordu. Tadını unuttu. İnşallah ileride kendi ihtiyaçlarını kendi giderecek. Çok mutluyuz. Herkesin böyle mutlu olmasını dilerim” diye konuştu.İLK TIRAŞI OLDUKendini ilk kez aynada gören Salih Üslün, kameralara el sallarken, hastanenin berberi tarafından ilk tıraşı yapıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler