YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

30 bin yavru alabalık dereye bırakıldı

Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi, yok olan canlı türlerinin neslinin devamının sağlanması için Bağdeşen Deresi'ne 30 bin yavru kırmızı benekli alabalık bırakıldı.

Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi, yok olan canlı türlerinin neslinin devamının sağlanması için Bağdeşen Deresi'ne 30 bin yavru kırmızı benekli alabalık bırakıldı.

İl Çevre ve Orman Müdürü Özcan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon'un Maçka ilçesindeki tesislerde üretilen 30 bin yavru kırmızı benekli alabalığın derelere bırakıldığını söyledi.

Doğal yaşamın desteklenmesi ve yok olan canlı türlerinin devamının sağlanması amacıyla farklı çalışmalar yaptıklarını ifade belirten Öztürk, ''Yavru kırmızı benekli alabalık üretimi konusunda, beş yıllık bir süredir başlattığımız çalışmaların ardından, yavrulama döneminde başarıya ulaştık. Bu anlamda son derece mutluyuz'' dedi.

Öztürk, 30 bin adet yavru alabalığın, Trabzon'dan getirilip daha önce anaç balıklarının yakalandığı derelere bıraktıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Biz istiyoruz ki bundan sonra derelerimizde kırmızı benekli alabalık daha da çoğalsın. İnsanlar, bu balıkları doğada görme imkanı bulsun. Yöre halkından isteğimiz, balık avcılığına kapalı olan bu derelerde yasağa uymalarıdır, uymayanları da uyarmalarıdır. Yavru kırmızı benekli alabalıkları doğal yaşam alanı olan derelere bırakarak, balık sayısını artırmaya katkı sağladığımız için mutluyuz. Eğer balık sayısında artışı sağlayabilirsek, olta balıkçılığı da yapılabilinecek.''

(GN-SL-MİS-NÖZ)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler