YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aşıklar Atışmalarında İsrail'i Kınadı

Ardahan Belediyesi tarafından, kentin kültürünü ve yöresel balını tanıtmak amacıyla bu yıl 15'incisi düzenlenen "Ulusal Kültür ve Bal Festivali" başladı.

Ardahan Belediyesi tarafından, kentin kültürünü ve yöresel balını tanıtmak amacıyla bu yıl 15'incisi düzenlenen "Ulusal Kültür ve Bal Festivali" başladı. Programda, aşıklar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak için atıştı. Festival kapsamında, Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törene, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile farklı illerden davetliler katıldı. Başkan Köksoy, burada yaptığı konuşmada, Ardahan'ı güzel günlerin beklediğini, bunun bir göstergesinin de başarılı bir şekilde organize edilen festivallerin olduğunu söyledi. Festivalin artık her geçen yıl kurumsallaştığını ve bunun sürdürülebilir bir konuma geldiğine dikkati çeken Köksoy, "Tabana oturması ve festivalin gerçek amacına uygun süreçlerin yaşanması, amacının halkımıza, şehrimize, ilimize faydalar getirmesi esastır. Biz bu esasları, bu kriterleri her zaman ön planda tuttuk" diye konuştu. Köksoy, belediyenin kurumsal yapısıyla festivali uyumlu hale getirmeye çalıştıklarının altını çizerek, "Festivalimizin gerçek amacı olan şehrimizin tanıtılması, ilimizin geleneklerinin, folklorunun, kültürünün tanıtılması ve şehrimizin güzelliklerinin potansiyelinin farkındalığının oluşması amaçlanmaktadır" dedi. - Aşıklar, Gazze için atıştı Buradaki törenin ardından Kaptanpaşa Mahallesi'nden Ardahan Belediye Başkanlığı önüne kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Festivale katılan yerli ve yabancı aşıklar, burada atıştı. Bazı aşıklar da atışmalarında özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Aşıkların atışmalarından bazı dizeler şöyle: "Kahrolsun İsrail, kahrolsun zulüm. Bu vampirlere, kahpe diye intizar edin. Kahrolsun İsrail, kahrolsun zulüm. Batı ile kurumuş tüm vicdanlar, vahşet ile ağlarlar birçok insan. Lanetliyor sizi tüm Ardahanlılar. Kahrolsun İsrail, kahrolsun zulüm." Bu arada, üç gün sürecek festival kapsamında, rahvan at yarışları da düzenlenecek.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler