YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızılay, Posof’ta 160 ünite kan topladı

Kızılay Doğu Anadolu Kan Merkezi ekipleri, Ardahan’ın Posof ilçesinde vatandaşlardan kan bağışı aldı.
Kızılay ekipleri...

Kızılay, Posof’ta 160 ünite kan topladı

Kızılay Doğu Anadolu Kan Merkezi ekipleri, Ardahan’ın Posof ilçesinde vatandaşlardan kan bağışı aldı.
Kızılay ekipleri Posof Hükümet Konağı önünde kan alma istasyonu kurarak, bir günde 160 ünite kan topladı. Vatandaşlar, kendilerine verilen formu doldurup doktor kontrolünden geçtikten sonra kan verdi. Genel olarak Ardahan halkının kan bağışında duyarlı olduğuna değinen Doğu Anadolu Kan Merkezi yetkilileri, Kars, Erzurum, Erzincan, Ardahan, Tunceli ve Bayburt illerinde çalışma yürüttüklerini, haftada 2 kez Ardahan’a gelerek il ve ilçelerde kan topladıklarını ifade etti. Kan ihtiyacı karşılandığı için daha çok kan bağışının daha çok fayda sağlayacağını belirten yetkililer, Posof ilçesinde gördükleri yoğun ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdi.
Posof belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit ise bin 800 bin nüfuslu ilçede 160 ünite kan bağışının yapılmasının sevindirici olduğunu, yapılan bağışın ilçe nüfusunun yüzde 10’una tekabül ettiğini kaydetti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler